Instagram crushes

Instagram er et sosialt medium som opptar mye av tiden min. Noen ville kanskje sagt alt for mye tid, og jeg ville antagelig sagt meg enig i det. Men når man likevel bruker så mye tiden sin der, så innser man raskt at det finnes veldig mange inspirerende profiler der ute. Det er vel i bunn og grunn det som gjør at jeg er så aktiv der inne. Og jeg leter mye etter mennesker som trigger den kreative spiren i meg. Jeg går ikke etter antall følgere, men et innhold som får meg til å stoppe opp og nyte. Og jeg setter like stor pris på de som er flinke til å bruke ord som at de er flinke til det visuelle og estetiske. Det trenger ikke heller å være interiør, men fargebruk, komposisjoner, lyssetting og tanken bak bildet de deler. Her deler jeg noen av favorittene mine for tiden:  

 

Karin Johansson, som er fotograf og stylist deler av eget liv og yrke. Veldig spennende profil med godt og variert innhold.

fullsizerender-1

 

Matilda står bak kontoen @thelillieway og deler av det fantastiske hjemmet sitt, med den nydeligste spisestua og et kjøkken med marmorplater som er misunnelsesverdig til tusen. Jeg er ofte inne og titter og snuser litt etter inspirasjon eget hjem. Veldig verdt en titt.

fullsizerender-2

 

 

@saarmanche er en nederlandsk konto drevet av en profesjonell fotograf og stylist. Her inne finner du en herlig kombo av design, stilleben og kunst.

fullsizerender-3

 

 

@pionerochpassepartoutBak kontoen finner du Sara fra Göteborg, som jeg har fulgt en veldig god stund. Hun tar bilder av livet sitt med hus, hjem og barn på slep. Det er så innmari fint at jeg får lyst på barn helt umiddelbart, slik at jeg har noen ekstra fotomotiver i hverdagen.

fullsizerender-4

 

 

@homebykarl er en supertrivelig konto drevet av en supertrivelig mann som heter Karl. Karl er dyktig med interiøret sitt, men han er også flink til å ta varierte bilder og veldig flink til å svare følgerne sine. Jeg får nesten lyst til å si at han er verdt å følge utelukkende fordi han oppfyller alle kriterier for ordet "koselig". Men han er også verdt å besøke fordi han har øyne for detaljer og god estetisk sans.

fullsizerender-5

 

 

Som den galne blomsterdama jeg er, er det jo en selvfølge at jeg må følge andre gale blomsterdamer. @crazyflowerlady har helt nydelige bilder som gir (iallefall meg), masse, masse inspirasjon. Både når det kommer til ulike blomsterkombinasjoner og evnen til å sette sammen fine komposisjoner. Hun virker dessuten som en skikkelig flott dame!

fullsizerender-6

 

 

@sofiagatan har en profil som gir meg en ro å bla igjennom. Ofte har jeg sett gjennom alle bildene opp til flere ganger og beundret den evnen hun har til å la det gå en rød tråd gjennom alle bildene. Med en rød tråd mener jeg fargebruken i bildene; de sarte, rolige tonene og de at bildene har veldig lite støy men veldig mye innhold. Jeg gleder meg over hvert eneste bilde hun legger ut og synes hun definitivt er verdt å følge.

fullsizerender-7

 

 

@tessahop gjør at jeg får lyst til å rive ned alt fra veggene og leve helt minimalistisk og enkelt. Jeg får også lyst til å ta masse selvportretter mens jeg står med ryggen til kameraet. Det er noe jeg setter pris på i et kunstnerisk uttrykk: du skal gi meg lysten til å gjøre noe jeg egentlig ikke trenger å gjøre, bare fordi det ser så fint ut. Følg, følg, følg!

img_2572