Lørdag, solgløtt, helgefrokost, kaffe, tanker og fin musikk

Det er lørdag, det er lang frokost, det er kaffe, det er NRK P2 og det er .. sa jeg kaffe? _dsc0261

Jeg våknet tidlig, stod opp og ordnet kjøkkenet i stand til frokost. Morgensola skinte sterkt inn på kjøkkenet vårt. Jeg satte på NRK P2 og hørte en radiodokumentar som het "Syriabrødrene". To brødre kjempet seg til Norge gjennom Russland med seks måneders mellomrom. Historien deres og følelsen av fortvilelsen over å miste familien sin til bomber traff meg i magen som et lynnedslag. Og jeg er så redd for den tiden vi lever i. Jeg er snart ferdig utdannet historiker og det gjør at jeg automatisk trekker noen paralleller som skremmer meg dypt inn i sjela. Og i disse stundene, der jeg ikke vet hvor verden (og Norge!!) er på vei hen, omfavner jeg de rolige og stille stundene. Og jeg priser meg lykkelig over at jeg er trygg her jeg bor. Hvertfall enn så lenge..

_dsc0251

Det er advent i morgen. Og med det prøver jeg å prise de små gledene. Lukta av klementin på fingertuppene, tente lys kveld som dag, og svibler som blomstrer i glassvaser og Norgesglass.

_dsc0265

Dette er stundene jeg setter størst pris på i livet. Når jeg vet vi begge har fri og vi egentlig ikke har noen særlige gjøremål. Vi står frie til å gjøre det vi vil. "Frihet"... Det er et fint ord å ha i sin munn..

_dsc0273

I går hentet vi denne liftgardinen på posten. Jeg har aldri vært så glad i gardiner, men i dette huset er det av og til litt uunngåelig siden vi har så mye innsyn. Denne skjermer for innsyn fra naboen, og jeg må innrømme.. Den rammet inn kjøkkenet ganske så fint altså. Ekstra lunt ble det med den store adventstjerna fra IKEA.

_dsc0277

I dag følte jeg for en kaffe med sjokoladesmak. Jeg trengte den smaken.

_dsc0282

Å kjøpe kaffekvern var det absolutt beste kjøpet vi gjorde. En enkel, billig kvern til noen få hundrelapper. Vi kan filtermale, espressomale og presskannemale kaffen. Akkurat slik vi ønsker. I dag gikk jeg for filtermaling. Og jeg gikk for en sakte trakting. Og til alt som er sakte (særlig til sakte morgener) er denne sangen fra Hozier perfekt. Den må du høre.

_dsc0284

Eller kanskje denne sangen?

_dsc0286-2

Frokosten trenger ikke være så komplisert selv om det er helg. Det er nok med litt ost, litt skinke, et par knekkebrød, et kokt egg og en smoothie. Min favorittkombo er jordbær, mango, banan og mandelmelk.

_dsc0299

Og selvfølgelig kaffe. Den kan vi bruke litt lengre tid på, bare fordi det er helg. Og fordi vi har tid.

_dsc0291

Jeg koser meg med noen interiørblader jeg ikke har hatt tid til å lese i uka. De nye brillene mine på være med.

_dsc0294

Oppdekningen trenger heller ikke være mer komplisert enn en porselentallerken funnet på loppis, og gammelt sølvtøy (som også er bruktfunn). Og en linserviett. Bare for å understreke helgeluksusen.

_dsc0302

I dag skal jeg på julebord i Oslo. Men før det skal vi ut av huset, levere noen ting på brukthandelen og drikke mer kaffe.

_dsc0308

Det blir aldri nok kaffe.