Mandagslista på en tirsdag

_dsc0108 Mandagen kom og forsvant. Men vi er fremdeles i uketstarten. Jeg sliter noe helt vanvittig med å sette meg ned med skolearbeidet. Når alle bøkene kommer opp og jeg stirrer inn i det blanke dokumentet, og bare ser streken som står og blinker.. Jeg forstår plutselig så godt den angsten Edvard Munch hadde da han stirret inn i et blankt lerret. Skrivesperre kan like gjerne oppstå når man har alt man trenger for å fullføre, rett foran seg. Og da forstod jeg at det jeg trenger akkurat nå er en kopp kaffe(!!), litt musikk (helst musikken til min gode venn, Mads Odin), og fylle ut en liste. Jeg elsker lister! Og de av dere som er her inne daglig har nok skjønt nettopp det. Jeg elsker dessuten å lese andres lister. Man får liksom litt innsikt i andres personlighet.

Om du kun fikk ta på et sminkeprodukt om morgenen, hva skulle du valgt? Jeg skulle valgt øyebrynsblyanten min. Siden jeg fyller på vippeextensions hver måned bruker jeg ikke så mye sminke i hverdagen. Men brynene trenger av og til en opprydning.

Hva er din favorittdrink? Håhå, det er flere. Nå drikker jeg ikke så mye. Men hvis jeg skal lage/bestille cocktail til en hyggelig anledning så synes jeg både Sangria, Pina Colada og Mojito er utrolig godt. Men det MÅ være laget på ferske råvarer og man bør helst ikke smake spriten. Ellers er det ikke noe godt.

Hva vil du forbedre i livet ditt? Usj, jeg skulle gjerne vært mer strukturert. Ha mere rutiner. Nå synes jeg ikke at man skal (for min del, altså), knytte seg for hardt til rutiner. Jeg liker å være litt fri. Men enkelte rutiner har jeg troen kan være med på å gjøre hverdagen meningsfull. Særlig når man er student med veldig mye egenstudie. Og der er jeg litt for slapp. Jeg har ikke så faste rammer på lesing og skriving som jeg bør ha. Og det har vært en veldig stor utfordring for meg å få til bestandig. Jeg har veldig stor tro på at det kunne gjort det vanskeligere å få skrivesperre også. Sånn som man sier: gjør mer kreative ting, mer kreativitet.

Om du bare fikk ha på deg én farge på klærne resten av livet, hva skulle det vera? Hvis jeg analyserer garderoben min så er det tre ting som går veldig igjen: hvitt, grått og jeansblå. Og jeg føler meg alltid fin i grått. Så jeg ville sagt grått.

Har du knekt bein i kroppen? Nei, men det har virkelig vært nærme! Jeg var turner i min tid, og jeg vet du kanskje tenker da at jeg muligens var så akrobatisk at jeg kanskje holdt å knekke en fot under en araber flik-flak. Men nei. Jeg holdt å knekke håndleddet da jeg hoppet over en benk i garderoben, da jeg skulle fylle på vannflaska mi under en trening.

Trur du på Gud? Nei. Ikke i bibelsk forstand. Men jeg tror på universet, og jeg tror på den andre siden. Jeg har opplevd alt for mange ting som ikke kan forklares logisk, til at jeg skulle klart å være ateist.

Hva gjorde du for et år sidan? Da var jeg hjemme i Narvik på en førjulstur, siden jeg ikke skulle feire jul hjemme for første gang i mitt liv.

Når var du full første gang? Jeg husker ikke (tog du'an?). Tror det var da jeg var nettopp fylt femten år og hadde kranglet så fælt med min daværende kjæreste at jeg drakk tre øl sammen med noen venninner og ble helt borte. Det skal sies at jeg ikke hadde spist på et døgn, ikke hadde fått i meg noe væske (fjortiskrangling tar på kroppen) og hadde aldri drukket før.

Kaffe eller te? Jatakk begge deler.

Hva gleder du deg mest til akkurat nå? Kaffe og innlevering av masteroppgaven. Hvis det noen gang skjer. Denne skrivesperren gjør at jeg ser litt mørkt på tilværelsen.

Hva er frihet for deg? Valgmuligheter. Masse gode venner. Kjærlighet. Muligheten til å skape det livet man vil. Kunne stå opp om morgenen og ha masse å se frem til. Enten i fjern eller umiddelbar fremtid. Omgi meg med positive mennesker som bare løfter og inspirerer. Demokrati. Menneskerettigheter. Ordet frihet har mange substanser og mange betydninger.

Liste herfra.