Me, me, me

_dsc0122 Mine husmorstips Sortere grønnsaker, skylle dem og legge dem i plastbokser som stables i grønnsaksskuffen. Hvis noe blir muggent sprer det seg ikke til andre grønnsaker og det legger seg ikke væske nederst i skuffa. Jeg anbefaler dessuten å lage en universalvask av vann, natron, sitron og eteriske oljer (sistnevnte for duftens skyld) på et stort syltetøyglass. Det blir surt nok til å ta knekken på de stygge bakteriene og det blir mildt nok for hud og miljø.

Mine hverdagsritualer Hvis jeg har tid om morgenen: kverning av kaffebønner, koking av kaffe og 1-2 kopper før dagen starter. Hvis det er helg: Stå opp før Håvard, sette på NRK Jazz, vaske kjøkkenet helt overfladisk før frokosten settes i full sving (det må være rent før matlaging). Ha en stille stund for meg selv, reservert utelukkende for nyting. Og ja.. Jeg sjekker alltid instagram for litt inspirasjon for dagen. Når jeg lager mat: Macen må være med på kjøkkenbenken. Jeg elsker å ha en serie stående på mens jeg kutter grønnsaker. På fredager: den nyeste episoden av The Big Bang Theory og Greys Anatomy. Mandager: Walking Dead. Det eneste lyglimtet på en mandag da jeg virkelig misliker mandager. 

Mine uvaner Jeg slenger fra meg klær overalt i huset. Jeg sjekker instagram litt for ofte. Jeg er et skippertaksmenneske av dimensjoner (får som regel ting gjort likevel). Jeg blir alt for lett irritert for småting. Jeg kjedespiser når jeg har asosiale perioder. Noe som tydelig indikerer på at jeg har store behov for å omgi meg med mennesker i hverdagen. Og jeg bekymrer meg veldig lett for at andre skal tenke mindre om meg.

Mine tradisjoner Vi spiser alltid ribbe på julaften, fenalår og julegrøt på lillejulaften, og deretter ribbe igjen første juledag. Vi (jeg og H) har arrangert julelunsj med venner de siste årene. Og 17.maifrokost. Og begge sammenkomstene har vi et fokus på at folk inntar minimalt med alkohol slik at det blir et barnevennlig alternativ. Mine tradisjoner er veldig knyttet opp mot mat og stemningen det skaper. Utenom det har jeg svært få tradisjoner. Men jeg gleder meg til å skape tradisjoner i årene som kommer.

Mine hverdagsgleder Legge meg i nyvasket sengeklær etter en lang dag. Høre på en favorittspilleliste på Spotify. En god kopp svartbrent kaffe. En hjemmelaget middag. Den trenger ikke være komplisert, bare hjemmelaget. Følelsen av å ha fullført en treningsøkt. Å dra på dansetrening i Oslo. Lage handleliste hver søndag og deretter gjette ved kassa på mandag hva alt koster. Vaske og rense huden før dagen starter. Kosen ved å fylle huset med tente stearinlys. Lukta av langtidsstekt mat i ovnen. Det er sterke hverdagsgleder for meg.

Mine mest dominerende tanker for tiden At jeg vil gjøre masteroppgaven ferdig. Nå. Med en eneste gang. At jeg gleder meg til første dag i ny jobb. At jeg gleder meg til all adventskosen jeg skal ta meg tiden til i år. At jeg ser frem til å få bryllupet vårt overstått, og at jeg egentlig synes det er litt mas å ha det hengende over hodet (jeg er visst ikke det bridezilla-mennesket jeg trodde jeg var). Jeg gleder meg mer til å være gift enn selve dagen.

Mine guilty pleasures Pastabasert mat, denne sesongen med Gift ved første blikk, Cola Zero og Pepsi Max, gjærbakst og brødmat.

Mine kommende gleder Ferietur til Berlin med H, å komme hjem til nordnorge for å være sammen med familien, rødvinsgløgg og pepperkakebaking. Julespesialen til Call The Midwife og at vi skal se hele Sherlock før neste sesong starter. Og ja, lussekatter. Nam!

Mine drømmer Bli sosiallærer og rådgiver på en videregående skole. Skrive en non-ficion bok. Spille konsert og synge sammen med noen. Og noen andre drømmer som jeg holder tett inntil brystet.

Min største frykt Å miste folk jeg er glad i. Jeg er ikke redd for hva som skjer med meg selv. Men jeg er redd for å føle på en total avmakt over det som skjer med de rundt meg.

Mine favorittmatretter Dette hadde jeg aldri trodd jeg skulle si da jeg var yngre, men: fersk fisk og potet! Det er nok fordi jeg er en fjording som nå bor på innlandet og ikke får tak i fersk fisk lengre. Utenom det er det definitivt sushi, ordentlig italiensk pizza og langtidsstekt mat med skikkelig deilig tilbehør.

Mine favorittgjøremål i helgene Dra på kafe, vandre rundt i byen og vindusshoppe før jeg drar hjem og gjør noe kjempehyggelig med enten H eller venner. Jeg er ikke lengre noe glad i å dra ut på byen, og jeg drikker veldig lite alkohol. Så jeg synes den beste kosen er i hyggelig lag med venner og nære.

Min favorittmusikk Rock, Indie Rock, Jazz, Delta Blues og noe pop.

Mine favorittartister/band Eva Cassidy har alltid stått meg nærmest. Jeg er også veldig forelsket i Led Zeppelin. Videre er jeg glad i band som Band of Horses, Fleet Foxes, First Aid Kit, Jose Gonzales, Melissa Horn, Daughter og Fleetwood Mac.

Mine favoritting å gjøre/interesser, som jeg ikke har felles med veldig mange andre: Kunst og museum, for eksempel. Jeg elsker å se på kunst; penselstrøk, uttrykk, budskap, historien bak et maleri. Det er ting som gjør at jeg føler jeg fôrer hjernen og sjela. Og det er også en ting jeg ikke kjenner flere som interesserer seg for.