Morgenrutiner, nytt gulvteppe og musikk

Vet du hva noe av det fineste med livet er? Musikk. Og grunnen til at det er noe av det fineste med livet, er rett og slett fordi det finnes musikk for enhver sinnstemning. Og jeg elsker å kategorisere musikken etter sinnstemning, tid på døgnet og ut ifra aktivitetene jeg gjør. Morgenen er en av mine favorittider på døgnet. For det er noe magisk med den roen som følger med morgenstundene. Selvfølgelig såfremst du ikke har forsovet deg og skal "prekevere" ungeflokken. Sånnsett er jeg litt bortskjemt med morgenstundene som ofte har god tid (hurra for de godene studenttilværelsen medfører), og prøver derfor å fylle stillheten med fine rutiner. _dsc0388

Noe av det fineste jeg vet er å sette på radioen. Hvis du har fulgt meg en stund har du sikkert skjønt at jeg har en ting for NRK Jazz. Men når jeg ikke hører på radioen, hører jeg på mine egne spillelister. For tiden er spillelista "Morning Coffee" mye i bruk hos meg. Og mine favoritter fra denne lista er: Betty Who - Silas, Ray Charles - I've Got a Woman, H!de - An Ocean In Between. Sistnevnte er en sang skrevet av min gode venn Mads Odin, og hans musikk finner du også på YouTube. En fantastisk person og en fantastisk musiker som jeg varmt anbefaler deg å sjekke ut.

_dsc0393

I nesten en måned har årets innhøsting ligget i skuffa vår og modnet. Jeg tenker at disse tomatene skal bli en deilig tomatsuppe med timian, basilikum og Creme Fraiche. Nesten som Krickelins oppskrift.

_dsc0400

Jeg har også planer om å male stua vår i en annen farge etterhvert. Men denne gangen har jeg bestemt at det blir med den fargen, og da kommer jeg ikke til å male stua flere ganger sålenge vi bor her. Og derfor skal jeg bruke god tid på å finne en passende farge. Forrige gråfarge var veldig fin, men kræsjet med tapeten til William Morris. Derfor fant jeg fargekoden til panelets opprinnelige farge og malte tilbake. Og hvitt får gå enn sålenge, men jeg trenger farge på veggen. Så nå er jeg på utkikk etter en farge som enten kan gå ton-i-ton med tapeten, eller som har akkurat passe mye gult i seg til at fargene komplimenterer hverandre.

_dsc0414

Morgentimene genererer gjerne en kaffekopp eller en kaffekanne. Alt ettersom. Jeg bruker stort sett å kverne bønnene selv, men i dag gikk det i ferdig filtermalt. Og noen ganger er det litt deilig å slippe lyden av den høylytte kaffekverna.

_dsc0447

Kaffekoppen tar jeg gjerne med meg i sofakroken, under pleddet, og nyter den best i morgenkåpa mens jeg cruiser Pinterest, Aftenposten eller favorittbloggene mine. I går fikk vi forresten et nytt gulvteppe inn i stua. Tusen takk for en tidlig julegave, mamma <3

_dsc0457

Jeg er forresten veldig beæret over å ha blitt tatt ut som månedens inspirerende blogger/instagrammer i Rom123. Det er noe jeg anser som en stor ære, og er ydmykt takknemlig over at noen kan la seg inspirere av mine bilder og tekster. Så tusen hjertlig takk for det.

_dsc0463

Nå som vi har gått inn i november og offisielt er innstilt på vinter, merkes det godt på huset at temperaturene synker ute som inne. Vi fyrer i peisen hver dag. Noe som hever kosefaktoren med ganske mange prosent. Dette har vi ventet på i flere måneder, her i huset. Balder har fått seg to skinnfell foran vinduet der han ligger og skuer ut på verden mens han får varmen i ryggen. Det er godt å være hund når det er lunt og godt innendørs.

_dsc0473

Når kaffen er drukket opp, er det tid for å skrive videre på masteroppgaven. Noe som går alt for sakte om dagene. Men plutselig løsner det, og da håper jeg at det kommer noe vettug ut. Ha en fin onsdag!