Smått og stort fra de siste dagene

Dagene er så innmari travle for tiden. Men ikke fordi jeg lager så mange planer. Det er nok i seg selv at det å skrive masteroppgave tar opp tiden. Og da har jeg lovet meg selv og H at vi skal bruke tiden vår gjennomtenkt. Når både jeg og han  jobber så lange dager, og kommer hjem sliten og trøtt, synes jeg det er litt godt å kunne sende han avgårde på ting han liker. Der jeg ikke er, og der han kan ta litt pause fra hverdagslivet med venner og kollegaer. Der han kan hente inn litt energi i denne mørke tiden av året. Også kan jeg gjøre det samme. Akkurat som jeg gjorde på fredag, da jeg tok meg en fridag fra oppgaveskriving og dro inn til Oslo for å møte storesøster, svoger og tantebarn. Håpe- og forventningsfulle barn som skulle på M&M konsert. Det var nesten jul- og nyttårsaften på samme tid. _dsc0610

Siden jeg begynte å gjøre meg selv litt mer bevisst på det å legge bort mobilen når jeg er sammen med folk, blir jeg også litt slappere på å ta bilder. Så turen ble ikke veldokumentert. Og det er kanskje ikke så godt bloggmateriale. Men da må jeg også spørre meg selv litt om hva som er viktigst? Å dokumentere alt hver gang, eller være litt tilstede i nuet med de menneskene jeg ser alt for sjeldent? Jeg gikk for det siste.

_dsc0658

Men jeg knipset litt bilder av lokalet. Broker i Bogstadveien har jeg aldri besøkt tidligere. Noe jeg synes var litt rart siden jeg jobbet i en butikk rett ved siden av i et år. Med min forkjærlighet for gamle 1800-talls hus- og leiligheter var dette stedet perfekt. Særlig for litt varm suppe på en kald Oslodag.

_dsc0663 _dsc0654

Barna ville ha noe søtt til dessert. Jeg drakk varm kakao og spiste fiskesuppe.

_dsc0694

På veien hjem hadde jeg med meg en liten fredagsbukett. Liljer, chrysanthemum og to typer eucalyptus. _dsc0670

Lørdagen ble tilbrakt på danseworkshop på hjemmebane. Vi danset samba i 2,5 time med den fineste instruktøren jeg kjenner.  Jeg og min amerikanske venninne, Amanda, danset av oss sorgene over et tragisk presidentvalg. Brasilianske rytmer kurerer enhver sorg. Hjemme hadde han fine jeg bor sammen med vasket huset til jeg kom hjem. Bryllupsinvitasjonene hadde også kommet i posten. Nylig mistet vi stedet vi skulle ha bryllupet på, og hele bryllupet gikk i vasken da ingen hadde ledig lokale til oss. Men en avbestilling fra en låve i nærheten reddet oss inn i siste liten. Så nå er bryllupet tilbake på dagsordenen med ny dato, nytt tema og nytt sted.

_dsc0674

I dag er det søndag, H er på jobb og jeg hører på Melissa Horn mens Balder ligger og sover på skinnfellet under stuevinduet. Her sitter jeg og mentalt forbereder meg på morgendagens tur inn til Oslo med veiledningstime og intervjuet av en professor i historiedidaktikk. I uka som kommer skal jeg også på et jobbintervju. Nå begynner jeg for alvor å tenke på livet etter studiet. Hva skal jeg gjøre? Hvilken retning velger jeg? Hvor står jeg om et år på denne tiden når masteroppgaven nærmer seg innlevert? Mange spørsmål. Få svar. Livet får utfolde seg mens jeg går, tenker jeg.

_dsc0680

Innimellom strikker jeg litt. Jeg har hørt at det senker blodtrykket.