Vintermagisk søndag

Det har skjedd noe magisk i vår del av landet. For en knapp måned siden var trærne begynt å bli fargesprakende. Temperaturen var på tur ned fra sine sommerlige, røde grader. Vi høstet fremdeles inn tomater, gulrøtter og de siste sukkerertene. Vi kunne ennå klippe plenen. Men plutselig begynte frosten å dukke opp om morgenen, og hvert eneste lille gresstå ble litt mer rimbelagt for hver morgen som gikk. Temperaturen ble også litt mer blå for hver natt, og i løpet av en ukes tid begynte mørket å krype over himmelen litt tidligere hver eneste dag. Plutselig var dagen over klokken fem om ettermiddagen, og vi begynte å forstå at vi nå var på vei inn i den kalde, mørke tiden av året. For tre dager siden stod vi opp til gule blader på trærne, men for to dager siden stod vi opp til en helt verden. 14712277_1217368684953118_8452061095211827200_n

Bastant, plutselig og brutalt kom vinteren. Himmelen åpnet seg og det skulle ikke gi seg før snøen nådde oss til over knærne. Gjennom vinduene kunne jeg plutselig se barn inntullet i kjeledresser, luer, votter og vintersko. Snøfresere og snøskuffer kom frem, og mennene i gata vår fikk snø-måke-ånden over seg. Hunder ville hoppe, rulle, grave, snuse, svømme og rive ned snøhauger. Alle skulle ut. Alle ville oppleve snøen. Trærne bugnet over av så tung, kram snø at alle greinene peiket ned mot bakken. Og det er noe jeg liker å kalle for vintermagi.

_dsc0488

Å stå opp til helgefrokosten ble plutselig litt hyggeligere. I hver vinduskarm ligger det høye lag med snø. Utenfor verandadørene ligger det nærmere førti centimeter høye snøhauger og stenger oss inne. Men her inne kan vi fyre, drikke varm kaffe og grave oss ned i sofaen mellom puter, pledd og skinnfell.

_dsc0483

I går, midt i snøkaoset i byen, kom jeg i så akutt julestemning at jeg måtte gå til innkjøp av krans. Denne halmkransen skal bli dekt av eucalyptus.

_dsc0554

Dette snøværet kommer jo i en tid hvor jeg begynner å slippe til førjulstemning. Og da tyvstarter jeg også litt på pynting. På en gåtur i snøen stjal jeg med meg noen greiner til å lage vinter/førjulsdekorasjoner med. Jeg er veldig glad i å pynte til jul med naturmaterialer, og synes ikke minst at lukta er helt fortreffelig.

_dsc0565

Nå skal jeg tyvstarte litt på julemusikken mens jeg skal varme opp ribba i lagde til middag i går. Ja, vi tyvstartet også litt på middagen. Men vi lagde en amerikansk vri for ikke å bruke opp julematkvota for fort i år. Ha en nydelig søndag, dere. Håper dere har en vintermagisk dag <3