Berlin dag 1

Reisen fra Kongsberg til Berlin var passe grusom. Om jeg får lov til å si det. Vi stod nemlig opp halv tre på natta, etter to timers søvn, og kjørte til Gardermoen. Ikke bare sov vi gjennom hele flyturen til Berlin, men vi gikk rundt hele dagen i en salig koma. Vi var fremme på hotellet lenge før lunsj, og da vi trodde vi bare kunne sjekke inn og ta oss et par timer på øyet før vi gikk ut, fikk vi den sørgelige beskjeden om at rommet ikke var klart. Men vi kunne parkere bagasjen på hotellet og komme tilbake noen timer senere. Javel, tenkte vi. Da var det første vi måtte gjøre å finne et sted der de servert kaffe. Varm, kruttkaffe. Men med fare for å falle i en negativ fallgruve; ting tar seg opp. Hotellet vårt lå i hjertet av Kurfürstendamm. Og med hjelp fra TripAdvisor og en trasketur på noen kilometer fant vi det perfekte stedet for en brunsj. Et sted som overgikk alle våre forventninger. Nemlig SETs.

_dsc0007

Vi bestilte en Doppel SET, og var ikke helt forberedt på mengden mat vi fikk. Hadde jeg visst det ville jeg ikke kjøpt en bolle med müsli og yoghurt i tillegg. Du går ikke mett herifra, for å si det slik.

_dsc0012

Men vi klagde ikke. Faktisk var vi svært så fornøyde. Her kunne vi sitte og plukke i maten i et par timer mens vi drakk kruttsterk kaffe. Vi kunne småspise tyske og franske oster. Tyske og italienske pølser. Frukt og økologiske egg. Nevnte jeg at alt i kafeen er økologisk? Og menyen hadde et utvalg for den som er vegetarianer, veganer, paleolitt eller vanlig dødelige. Et sted vi kan anbefale på det varmeste for den som måtte befinne seg i området. Og spesielt hvis man liker å bare sitte. Slik som jeg elsker å gjøre når jeg trenger urbant påfyll.

_dsc0013

_dsc0020

_dsc0022

_dsc0024

_dsc0026

Noe av det jeg liker best med slike steder er at de tilbyr en variert meny som passer for alle med enhver livsstil. At man kan få ferskpresset juice etter eget ønske er også en bonus. Slike kafeer får hjertet mitt til å hoppe, og er ofte mer spennende enn et museum. Ja, tenk det. Jeg synes faktisk det!

_dsc0029

_dsc0031

Etterpå gikk vi tilbake til hotellet og sjekket inn. Så bestemte vi oss for å gå ned Kurfürstendamm til nærmeste julemarked. Vi hadde ikke undersøkt så nøye på forhånd, men det viste seg at dette er stedet å shoppe hvis du liker eksklusive merker. Jeg er ikke så veldig opptatt av slikt, så jeg gikk pent forbi. Ikke tok jeg bilder heller. Skulle jeg gjort det? Bare sånn for syns skyld? Jaja.. Uansett..

_dsc0039

Noe av det første som møtte oss nedi gata var en julelysnisse som hevet sin høyre arm mot himmelen. Vi ble litt satt ut av det (ettersom vi befant oss i Tyskland), og jeg bestemte meg for ikke å gjøre en sak ut av det. Håvard derimot, måtte ta bilde og sende hjem til Norge. Det var nok ikke ment som vi tolket det, men gjorde iallefall at jeg gikk litt humrende ned gata. I ren under om noen andre hadde tenkt det samme som oss. Heldigvis var det ikke de eneste lysene som var hengt opp i gatene. Tyskere leker ikke jul.

picmonkey-collage

Det første markedet vi dro på var Weihnachtsmarkt am Gedächtniskirche, som også ligger midt i shoppingsentrumet på Kantstraße.

_dsc0049

_dsc0075

Etter vi kom inn på markedet ble jeg litt mindre opptatt av å ta bilder, og mer opptatt av å se. Så denne dagen er litt dårlig dokumentert. Det ble flere kopper med glühwein, en bratwürst og en crêpe med kindersjokolade.

_dsc0061

Siden vi allerede var i underskudd på søvn, brukte vi mye energi på å orientere oss. Etter en tur på markedet gikk ferden rett tilbake på hotellet der vi tok tidlig kveld foran tyskdubbede filmer.

_dsc0063

Jeg kan fremdeles føle den etterlengtede følelsen av å trekke dyna over kroppen og sovne tungt. Men først la vi planer for dagen etterpå (for man kan ikke dra på ferie uten en plan! Eller er det bare meg?).