Latest buys from Berlin I

I går kom vi hjem fra Berlin. Vi reiste fra hotellet før klokken syv om morgenen, og jeg sov på flyplassen før vi gikk på flyet (der jeg sov hele turen hjem), og kom oss hjem. Så sovnet vi på hver vår side i sofaen og sov i tre timer der. Jeg skal redigere bilder og lage innlegg om turen. Men først tenkte jeg å vise frem noe av den fineste julepynten jeg har sett i hele mitt liv! Jeg anbefaler virkelig å kjøpe julepynt på et tysk julemarked. Der er det noe for enhver stil, og jeg var så glad da jeg fant julepynt i skikkelig retro stil. Det minner meg om pynten jeg har arvet etter min bestemor, som ligger i en eske i nord-norge. _dsc0927

Siden jeg virkelig synes at jula er en tid for tradisjon, finner jeg stor glede i at pynten skal være tilknyttet minner. Jeg bryr meg sjelden om trend, og jeg gleder meg til å kunne ta opp disse kulene om tyve år og si "husker du da vi kjøpte disse i Berlin?".

_dsc0918

Også er de så glorete og glitrete. Så styggfine at de blir fine. Jeg har alltid likt slik julepynt. Helt siden jeg var liten. Og jeg har sterke minner av å stå ved treet bare for å studere glitteret og det emaljerte glasset på de gamle julekulene.

_dsc0938

Mens vi snakker om glitrete og styggfint pynt: Jeg ble utrolig glad da jeg oppdaget et plasttre med masse av disse fuglene festet på greinene. Jeg arvet en liten bunt med glassfugler fra 1950-tallet(?), av bestemor. De var riktignok laget av tynt emaljert glass og hadde stri stjert. Men de ligger også hjemme i nord, så jeg får ikke satt de på treet vårt i år heller. Og da trøstet jeg meg med å kjøpe noen fugler på markedet som kunne få lov til å sitte på treet vårt i år. Jeg tok de opp av esken på hotellet ved flere anledninger bare for å se på dem. Tenk at man kan bli så glad for så små ting!

_dsc0958

For snaue 30 kroner kjøpte vi også denne pakken med bittesmå julekuler i farget glass. Jeg gleder meg så innmari til å pynte treet vårt!

_dsc0986

Vi kjøpte noen julegaver som jeg ikke kan legge ut bilder av, fordi jeg vet at de som får gavene leser denne bloggen (sorry). Men de to små guttene som skal få hver sin håndlagde soldat er alt for små til å vite hva en blogg er. Og derfor tar jeg sjansen på å vise dem frem. Er de ikke fine? Jeg er ikke noe fan av å gi gaver til barn som allerede har nok leker, for min erfaring har alltid vært at de allerede får flere leker enn de klarer å bruke. Så jeg prøver alltid å være litt kreativ og tenke ut idéer som er litt annerledes. Helst liker jeg å gi gaver som jeg vet de kan få stor glede av etterhvert som de eldres. Gjerne ting jeg ser for meg kan gå i arv. Og disse små soldatene kan henges opp på treet i mange år. Så håper jeg de sender tante en liten tanke når den henges opp på greina. I viten om at jeg tenkte på dem da jeg var på ferie i Tyskland.