A quiet tuesday afternoon

Jeg sov alt for dårlig i natt til å stå opp tidlig. Så dagen startet sent, men godt. Selv om jeg savnet de tidlige morgenstundene som jeg er så glad i. Men jeg tviholdt på morgenritualet mitt selv om det ble senere enn forventet. Og jeg dusjet, spiste min daglige tykiske yoghurt med nøtter og kvernet kaffebønnene mine og kokte en kanne med kaffe. Masteroppgaven ventet. Får jeg ikke jobbet med den - om ikke mye så iallefall litt, blir jeg tullerusk. 

English: I slept really bad last night. So I overslept. But even though my day started really late, I still had to keep my morning routine in check. So I showered, ate my turkish yoghurt with some nuts, and brewed some coffee. 

Jeg kjøpte meg nylig nytt kamera hos Maria. En bunnløst vakker sjel som lever slik jeg bare kan drømme om. Hun som har hjulpet meg å sette opp bloggen, og som lever i et gammelt tømmerhus, midt på et enormt tun, sammen med sine nydelige barn som fyller hjemmet med liv og uendelig kjærlighet. Så nå prøver jeg meg frem og leker med innstillinger for å sette meg inn hva jeg kan gjøre for å forstå dette apparatet. 

English:  I recently bought myself a new camera from Maria. She's a beautiful soul who has a way of life that is beyond my wildest dreams. She lives in an old farmhouse, in the middle of nature, with her beautiful children who fills her house with such warmth and unconditional love. She helped me set up this blog too. And now Im trying to figure out how the camera works, so I can take beautiful pictures too. 

 

Jeg ble hjemme i dag for å jobbe. Det betyr alltid at jeg må multitaske siden han her karen maser og aldri får nok kos. Eller mat, for den saks skyld. Men så er det jo alltid noe å gjøre her hjemme, så jeg klarer ikke konsentrere meg så godt om masteroppgaven min som jeg burde. Det er en grunn til at jeg alltid drar på biblioteket. 

English: I stayed home today. Working at home always means having to multitask all day since this little fellow here keeps nagging all day. He never gets enough cuddling (or food, for that matter). But I never manage to concentrate about my work when Im at home. There's always something else to do. So that's the reason I need to work at the library if I want to get things done. 

Og her ser dere hverdagen. Den uperfekte, "ustylede" studenttilværelsen som setter sin preg på hjemmet. Jeg synes det er fint. 

English: And here it is. The boring, imperfect everyday life. The student life that makes it mark on our home. I find it to be quite charming. 

 

Og midt i hverdagskaoset har vi fått opp tre ulike grønnfarger på veggen. Denne gangen skal jeg være 100% sikker på hvilken farge jeg vil ha her. Så nå får fargeprøvene henge her til jeg er helt sikker. Men jeg tror jeg har bestemt meg. Hvilken farge tror du det blir? 

English: In the middle of our everyday chaos I've painted the wall with three different shades of green. This time I want to be 100% sure of which colour I want. But I think I've decided. Which colour do you think I've chosen? 

 

Etter noen timer bestemte jeg meg for å bevege meg ut av døra for å få litt sollys i fjeset og roser i kinnene. Jeg tok med meg kameraet for å leke meg litt med lyset. Jeg elsker at et nytt kamera åpner for nye muligheter. 

English: After a few hours with work, I decided to go outside to get some sun in my face. I brought my camera with me. 

 

Jeg trenger lyset. Jeg trenger sola. Dagslyset og den skarpe, tørre lufta som biter litt i nese og kinn. Jeg suger det til meg og bygger opp energilageret til mørket kommer om kvelden. Og jeg fryder meg over at vi allerede har nesten en time mer med lys nå enn vi hadde før jul. 

English: I need the daylight. I need the sun and the crisp, cold air. I need to fill up energy during the day to survive the dark hours during the afternoon and evening. But I do feel happy that the hours are growing longer each day now. 

Julianne RydbergComment