Things to look forward too

Denne våren bærer med seg mye fint. Og jeg ser frem til et innholdsrikt halvår der det er så utrolig mye godt å se frem til. Jeg merker at jeg blir litt rastløs hvis jeg ikke har planer jeg kan se frem mot, og samtidig vil jeg har åpne uker der jeg har rom for å være spontan. En selvmotsigelse  ut av en annen verden.

Jeg skal danse masse samba. Ja, denne dansinga altså. Den gjør meg så glad og fyller ukene med så mye mening. Å møte disse fantastiske jentene, heve taket, gå ut av komfortsonen og riste løs uten å tenke på noe annet enn at vi har det gøy - det er høydepunktet i hver uke. Nå er vi dessuten innleid til å holde show på en uteplass i Oslo under karnevalet i februar! Så vi er i full gang med å lage kostymer av fjær og paljetter. Det er givende å vite at alle timene med øving gir avkasting. Lurer på om jeg må lage et innlegg om sambaen så dere blir introdusert til denne delen av livet mitt?

I Mars skal vi på Thomas Dybdahl-konsert på Sentrum Scene. Jeg har vært fan av Thomas Dybdahl i mange år, og elsker melankolien hans.

Min fantastiske instruktør, Jenny, og hennes kjære, har utviklet et treningsopplegg som heter Inspired Movement, som går hver lørdag ved Vulkan, Oslo. Det er en blanding av gymnastikk, yoga og bevegelsestrening inspirert av dyrs måte å bevege seg på. Det skal jeg og H teste ut til helga. 

Vi skal ha kostymeverksted med de fine sambajentene. En dag som kommer til å bestå av tre ting: klipping, (veldig mye) liming og latter. 

Vi skal male stua vår. Nå er fargen i boks. Og jeg er helt sikker på at jeg endelig har funnet en farge jeg kan slå meg til ro med. 

Snart begynner tiden for forkultivering, og vinduskarmene skal nok en gang fylles med frø. Jeg skal plante tomater, agurker, squash, gulrøtter, aubergine, chilli, paprika, poteter, og så mye mer. Jeg har funnet et lite drivhus på knappe tre kvadratmeter som jeg tenker å bestille til hagen, som er laget som et plasttelt og kan tas ned igjen når sesongen er over. I fjor ble det for tørt til at squash og agurk fikk vokse frem. Men i år blir det andre boller.

I høst satte Håvard opp gjerde rundt hagen, men ble aldri ferdig før snø og is kom. Men til våren blir hagen helt inngjerdet, og vi kan la Balder løpe fritt. 

I påskeferien kommer mamma sørover. Og vi skal feire påske sammen her i sør, for første gang. Etter vi feiret påske i Praha for to år siden, fant jeg så mye inspirasjon i påskedekorasjonene som fylte alle torg. Jeg ble så inspirert at jeg lagde en mappe på Pinterest på flyet tilbake til Norge. Nå ser jeg frem til å knyte silkebånd på bjørkeris, fylle påskeegg, sette gåsunger i vinduskarmen og finne noen fine skispor på fjellet. Bypåske er noe annerledes enn påske på fjellet. Men det er ganske så fint likevel. 

Jeg og H har lovt hverandre at vi skal bruke kulturtilbudene i området mye mer enn vi har gjort tidligere. Vi skal være flinkere til å dra på konserter både her i byen og i Oslo. Og dette skal vi gjøre i ukedagene såvel som i helgene. 

By:Larm. Det blir. Ferdig snakka. 

Musikkens dag første helga i juni. Karnevalsparader og gratis konserter, festivalstemning og parkliv HELE dagen. 

Jeg gleder meg til å reise til Trondheim i april for å gjøre feltarbeid til masteroppgaven min. Jeg er glad for at jeg liker det jeg studerer, selv om jeg begynner å merke at jeg er en smule skolelei. 

Har du noe du gleder deg til i tiden som kommer? 

English: There are SO many things I'm looking forward to, the next six months. Concerts, dance practice, samba show in Oslo during the carnival (which our dance group are hired to do), gardening, the easter holiday and my mom coming to visit. We're also making costumes to the show we're going to dance at, and we are planning on painting our living room very soon. Many small and big things that makes me happy! 

What are you looking forward to? 

 

 

 

 

LifeJulianne RydbergComment