The last weekend of October

Den siste helgen i oktober har vært en blanding av mange fine ting. Den har inneholdt Bondens marked, musikk, mat fra hagen, sanking i skogen, vennskap og kjærlighet. Vi har sovet ut etter lange arbeidsdager og hvilt oss så mye som vi har hatt behov for. 

Jeg begynte helgen med lunsj sammen med svigermor og H, før jeg hadde en etterlengtet tur til frisøren og hadde en rolig fredagskveld uten styr og ting som 'måtte' gjøres. 

_DSC9511.jpg

Sesongens siste grønnsaker fra hagen har kommet i hus og er mer velsmakende enn alt vi kjøper i butikken. 

_DSC9534.jpg

Microbakeren i Kongsberg har kommet tilbake fra en lang ferie, og vi har endelig fått surdeigsbrød og luftige kanelboller i hus. Og vi oppbevarer de selvfølgelig i papirposer i skuffen slik at de holder seg luftige og ferske så lenge som mulig. 

Vi har vært på Bondens marked på vestsiden i Kongsberg og kjøpt lokale epler. 

Vi har startet lørdagen med en kafétur på Kåre João hvor vi har delt en vaffel med rømme og syltetøy, og drukket fantastisk kaffe. 

Jeg har sanket inn fargerikt løv fra naturen som jeg skal prøve å lage noe morsomt av. Og dere får se det i løpet av de neste dagene hvis det blir vellykket!

Jeg har satt pizzadeig som fikk heve mens jeg drakk kaffe i solen med en vordende mor. Og senere ble den luftige pizzadeigen toppet med mitt favorittfyll: kjøttsaus med hvitløk, chili og ananas (jeg sverger til ananas), kokt inn med tomater og rødvin som ble krydret med rosemarin. Og før den ble satt inn i ovnen toppet vi den ytterligere med osteblanding bestående av Jarlsberg og Mozarella. Stekt på nederste rist i 30 minutter på 220 grader. Ruccola, pinjekjerner og parmesan ble strødd over før servering. Perfekt lørdagspizza. 

Lørdagen var også Allehelgensaften, så jeg tente også et lys for pappa. ♡

Fordelen med høsten er at vi stiller klokka tilbake og skaper en illusjon av lengre dager. Så i dag følte jeg at jeg fikk sove lengre med god samvittighet før vi stod opp og spiste en skive surdeigsbrød og kokte en kanne med kaffe. Jeg vandrer rundt i den nye vintage bohemkjolen jeg kjøpte for noen uker tilbake. Jeg elsker den og føler meg som meg i den. Dagens favorittsang er Pulaski at Night. Den gir meg godfølelse og lyst til å late som at kjøkkenet vårt er en kafé på Grünerløkka. 

Det er fint å kunne føle på at jeg kan ha disse sakte stundene selv om dagene er så travle og intense rett før innlevering. Jeg ønsker deg en videre god søndag! Nyt solen (eller snøen, alt ettersom hvor du befinner deg i landet).