Slow challenge dag 3: Declutter mitt digitale liv

_DSC9940.jpg

Lange logger, endeløse vennelister med folk du ikke har pratet med siden ungdomsskolen, folk du følger på Instagram men som du er redd for å slutte å følge, telefonlista som er full av telefonnummer du ikke aner hvem tilhører, mapper med innhold du ikke bruker, bilder og dokumenter som alltid forblir usortert, og alle de tusenvis av bildene på mobilen du føler du vil få bruk for på et tidspunkt. Men det skjer jo aldri. 

Mitt digitale liv blir litt som klesskapet: Jeg samler på så mange linker, bilder og dokumenter som jeg tror jeg vil få bruk for. Det blir lagret i håp om at jeg får bruk for dem på et plutselig tidspunkt. Men når skal jeg få bruk for de fem bildene jeg tok av stua vår i oktober 2015? Jeg har drevet på med decluttering i mange måneder nå, også i min digitale verden. Det har innebåret å sortere bildemapper på min eksterne harddisk, tømme harddisken, rydde i bokmerkene på nettleseren min, sortere appene på mobilen og slette apper jeg ikke bruker. I dag er teknologien en veldig stor del av livet vårt, så det kan lett oppstå kaos her også. Derfor mener jeg det er like viktig at vi finner et system som gjør det enkelt og oversiktlig som på alle andre områder. 

I dag skal jeg:

Tømme loggen i Safari

Rydde i appene på telefonen (som har blitt litt rotete igjen)

Sette inn avtaler i kalenderen

Tømme dataen for serier og nedlastede filer

Tømme bokmerker og leselisten

Overføre bildefiler til mapper på den eksterne harddisken min

Bruker du å rydde i ditt digitale liv?