Lørdag i bilder

En perfekt lørdag for meg inneholder disse aktivitetene: kaféfrokost, en dobbel latte (uten sukker), byvandring i bruktbutikker og blomsterhandelen, middagsinnkjøp og en rolig kveld med tente lys. Gi meg det, og jeg trenger ikke mer. 

En av de få kaféene jeg synes det er verdt å besøke i Kongsberg, er Kåre Joâo. Og det er fordi det er den plassen i byen som streber ettertrykkelig etter å være et sted med sjel, som kan tilby folk noe annerledes enn de andre stedene vi finner. og det funker.  På hver av de lørdagene vi starter dagen med kaffe og avislesing, ender vi opp her før vi vandrer videre. 

Vestsiden har fått på seg juledrakten sin. Men hvor alle menneskene var i dag, vet jeg ikke! Fordi det var lite folk i gatene ba jeg H om å ta et bilde av meg. Og det ironiske er at selv om jeg spør om noen kan ta bilde av meg, blir jeg grinete fordi jeg egentlig ikke har så lyst. Jeg presser meg til det fordi et av nyttårsforsettene mine er å tørre å bli avbildet mer. Så slik ser det ut når jeg ønsker å ikke bli avbildet: 

Vi lette rundt etter en spesifikk type juledekorasjon i de bruktbutikkene vi kom over, men fant ingenting. Deretter gikk ferden videre ned til østkanten av byen, der jeg snuste rundt etter kranser som vi planlegger å dekorere inngangen med. 

_DSC1110.jpg

Jeg syntes det var vanskelig å velge, og falt spesielt for den enkle kransen lagd av olivengreiner Til min store utålmodige forskrekkelse, overtalte H meg til å vente litt til. 

Hjemme hadde jeg to bunter med misteltein som jeg kjøpte i går, og ikke har visst helt hvor jeg skulle henge opp. Så jeg ga den en foreløpig plass på kjøkkenet til jeg finner ut hvor i taket den skal få lov å henge. 

Selv om jeg har pyntet huset i tre dager, følte jeg ikke at krona på verket var på plass før den ordentlige adventstaken kom på plass. Selv er jeg ikke spesielt glad i de lilla lysene, så jeg bruker alltid hvite. 

_DSC1187.jpg

Til middag bestemte vi oss for å lage smørbrød med roastbeef. Vi kjøpte skivet roastbeef, gherkins, majones fra Røros og olivenbrød. Og noen ekstra oster, bare fordi det er så sabla godt. 

Kveldens snacks ble grønnkålchips med havsalt og parmesan, som er så himla godt! Bare å blande parmesan (etter smak) sammen kålen og olivenolje og salt. Inn i ovnen på 15o grader varmluft i 15 minutter på rist, skru av temperaturen og la døren stå åpen til chipsen har tørket og blitt helt sprø. Jeg liker godt å steke den litt ekstra slik at den blir litt nøtteaktig i smaken. Perfekt!

Resten av kvelden ser slik ut: vi spiser til vi blir alt for mett og ser på film til vi sovner foran tven. En perfekt slutt på en perfekt lørdag. Håper din lørdag har vært like fin. Ta vare på deg selv!