Siden sist

Siden sist har jeg vært hjemme i nord. Jeg har vært sammen med familien i en tung stund og brukt tiden fornuftig. Nå er jeg tilbake i sør og er klar til å ta fatt på den siste uka før jul, og de to siste ukene av dette året. 

2. søndag i advent prøvde jeg å bruke tapetrestene mine til å brette stjerner. Planen var å lage et DIY-innlegg, men jeg ga opp halvveis og innså at jeg ikke er skapt for den slags type blogging. Eller slik bretting. Jeg lærte meg tross alt ikke å brette spåkopper før jeg gikk på ungdomsskolen. Så jeg bestemte meg for å bruke tapetrestene til gaveinnpakning istedet. 

Da jeg kom ned på lørdag ble jeg hentet på Gardermoen av H. Vi stoppet i Drammen på veien hjem for å handle julegaver og tok en stopp innom Bondens Marked der vi kjøpte overpriste lefser. Det fikk meg til å tenke "That's it, jeg skal lære meg å bake lefser selv". Jeg elsker Bondens Marked. Det er bare synd man ikke har råd til å handle alt man har lyst på der. 

_DSC1374.jpg

Jeg må alltid innom en blomsterbutikk. Om ikke for å kjøpe, så bare for å stimulere sansene mine. 

_DSC1394.jpg

På søndag gjorde vi unna størsteparten av julematinnhandlingen og siste rest av julegavene. Vi valgte å kjøpe så mye økologisk som mulig og sikret oss en ribbe vi vet er forsvarlig og riktig beskjært. Etter å ha sett på Matkontrollen sist uke ble jeg i overkant provosert over at vi som forbrukere aldri kan stole på at vi får det vi kjøper. Derfor ble ribba handlet hos en slakter og ikke Gilde. Jeg handlet også inn til årets julesild som jeg har blitt mer og mer glad i voksen alder, og skal lage senere i dag. 

_DSC1401.jpg

Til søndagsmiddag ble det en stek av hjort som onkelen min jaktet på i høst. 

_DSC1413.jpg

Maten ble servert med ovnsbakte rotgrønnsaker. Herlige beter i alskens farger og gulrøtter fra egen hage. 

_DSC1419.jpg

Det var lenge siden jeg har spist en skikkelig søndagsmiddag. Og det gjorde meg rent nostalgisk da jeg tenkte på min far som alltid samlet familien vår på søndagene for å spise skikkelig søndagsmiddag sammen.

Midt i nostalgien har jeg tenkt mye på det som har vært og valgene vi har foran oss. Og hva jeg ønsker å oppnå i 2018. Vi er på et sted i livet hvor vi prøver å finne ut av hva vi vil, hvor vi vil gjøre det og hvor vi blir værende. Mange avgjørelser og valg skal tas i tiden som kommer.