Datenight

Bilde fra Pinterest.

Bilde fra Pinterest.

Om to dager kommer H hjem fra jobb i USA, etter å ha vært borte i to uker. Det er ikke første gangen han er borte så lenge, og jeg synes det går veldig greit å være borte fra hverandre i perioder. Jeg tror det er viktig - i det lange løp, at man presser seg selv litt til å kjenne på savnet og lengselen. I tillegg får vi litt tid til oss selv, noe som også er svært viktig for oss begge. Men så kommer han omsider hjem, og da er det veldig hyggelig å finne på noe ekstra stas. Kanskje ikke samme dagen han kommer hjem, ettersom han da har vært på reisefot i et døgn. Men når jetlagen har gitt seg og energinivået er tilbake. Her er en liten liste over ting vi liker å gjøre sammen: 

1. Bowling. Jeg tror (og har erfart) at det er veldig gøy å gjøre noe fysisk sammen. Og bowling har veldig lett for å bli en vennlig konkurranse (eller uvennlig konkurranse, hvis har veldig sterkt konkurranseinstinkt). Samtidig blir det lekent og morsomt. Man ler, bygger opp litt spenning gjennom å være i konkurranse, erter hverandre og lærer hverandre å kjenne litt bedre. I tillegg er jo bowling fantastisk morsomt, uansett hvor god eller dårlig du er.

2. Gå på en konsert sammen. Vi elsker å være på konserter, men vi har vært på skuffende få konserter den siste tiden. Vi er litt forskjellige typer også, for jeg liker å danse og hoie, mens han liker å stå i ro med en øl i hånden. Men når vi begge får samme, fantastiske, musikkopplevelse blir en konsert brått noe veldig intimt. Vi har begge vært forholdsvis aktive innenfor musikk i mange år, og diskuterer ofte artister, sjangre og instrumenter. Så for oss blir en konsert veldig raskt stemningsskapende og gjør det litt ekstra hyggelig å holde hender. Melissa Horn-konserten i Kulturkirken Jakob i fjor februar, hadde den effekten på oss. I hvertfall meg.  

3. Prøve ut en ny restaurant. Fordi det å gå på samme restauranten, spise den samme maten og se de samme ansiktene, ikke stimulerer til nye interessante samtaler. For min del gjør nye smaker, nye matopplevelser og nye atmosfærer at jeg får mindre lyst til å ta opp mobilen og mer lyst til å prate om det som skjer her og nå. Og jo lengre vi er sammen, desto bedre kjenner vi hverandre, og desto mer komfortable blir vi med hverandre. Noe som gjør det vanskeligere å finne nye temaer å snakke om. Så hvorfor ikke oppsøke noe nytt som stimulerer til nye samtaletemaer? Selv har jeg en håndfull av restauranter jeg vil prøve ut i Oslo. Habibi og Nydalen Bryggeri er to av dem. 

4. Lære å danse/dra på dansekurs. Denne var ut av min egen komfortsone, og definitivt utenfor Hs komfortsone. Ingen av oss har vært noen danseløver i dette livet, men jeg overrasket meg selv og oppdaget at jeg faktisk ikke var så ille på dansegulvet som jeg trodde. Og det tror jeg ikke H er heller. Sist uke begynte et salsakurs her i Kongsberg, men jeg måtte dra alene siden han er utenlands. Men nå til mandag blir første kurskveld sammen, og til min store overraskelse gleder han seg faktisk til å teste det ut. Og ut ifra det jeg har hørt fra sensuelle latinamerikanere, er det ingenting så intimt som dans! Og investeringen i dette kurset tror jeg kan skape et grunnlag for morsomme turer ut på byen i fremtiden. 

5. Kjøre karuseller. Okei, dette har jeg et elsk/hat-forhold til. Elsk fordi jeg elsker fart, og hat fordi jeg har gått fra å kunne ta samme karusellen fem ganger på rad til å ikke kunne ta en piruett uten å bli kvalm. Første gangen vi dro på Tusenfryd sammen (på en tirsdag) var jeg kvalm helt til lørdag. Men vi har det så gøy sammen. Og det er til syvende og sist det viktigste. Og i mellom karusellene kan han prøve å vinne en bamse, og det er jo litt retro-romantisk. 

6. Ha en skjermfri kveld. Ingen mobil, ingen iPad, ingen TV. Bare tente lys, stillhet, evt litt musikk på høyttaleren, ligge i hver sin ende av sofaen med en bok. Eller snakke sammen. Tosomheten kan ofte være nok i seg selv. 

7. Om sommeren: Piknik. Et teppe, en flaske vin, skikkelig god mat og kanskje en høyttaler med favorittmusikken. Kanskje er pikniken ved et vann eller ved sjøen. I såfall kan man ta en dukkert og være totalt bekymringsfri for en ettermiddag. Husk å få med deg solnedgangen. Det er da lyset er finest! Er du skikkelig vågal kan du ta med deg et telt og overnatte. 

8. Før jul: Hogge ditt eget juletre. Det gjorde vi jula 2015. Å, så hyggelig det var. Vi gikk gjennom gården som solgte selvhogst, fant det perfekte treet, hogde det sammen og gikk inn i snikkerboden til bonden og kjøpte et glass solbærtoddy og spiste pepperkaker. Det kan være grunnlag for en fin tradisjon, noe som er romantisk i seg selv. 

9. Dra på Bondens Marked. Jeg er veldig heldig som har en mann som liker å titte rundt i butikker og i boder på markeder. På bondens marked er det ofte smaksprøver på veldig mye forskjellig, og vi elsker mat, begge to. Så det å smake på nye varer, møte de som produserer maten og kjøpe noe vi begge liker; det synes jeg er utrolig koselig. 

10. Øl-smaking (evt vinsmaking). Jeg visste ingenting om mikrobryggeriøl før jeg møtte H. Og jeg ble litt forelsket i det. At øl kunne være SÅ smaksrikt, visste jeg ikke. Dessverre har jeg funnet ut at jeg tåler øl veldig dårlig, så jeg har ikke drukket øl på over et år. Men da jeg fremdeles drakk øl hadde vi en veldig hyggelig kveld som bare ble til av rene tilfeldigheter. Kinoen var utsolgt, og vi måtte finne noe annet å gjøre. Så vi dro på en ølkjeller. Siden jeg ikke visste at en "Belgisk trippel" het "trippel" fordi den var så sterk, endte jeg med å sjenke oss begge rimelig rammeskjev. Dagen derpå var helt forferdelig, men ai, så gøy vi hadde det! Den kvelden er fremdeles et morsomt samtaletema når vi prater om ting vi har gjort sammen. 

Oppsummert: Vær åpen for nye ting. Selv det du ikke har interessert deg for tidligere. Du og dere KAN bli overrasket over hvor gøy det er. Og det er en fin måte å komme nærmere partneren din på når dere lærer noe nytt sammen. I verste fall er det helt forferdelig, og da blir det straks et morsomt minne når sjokket har lagt seg. Teamwork kan rett og slett ikke undervurderes!