Coco-Coffee Body Scrub

Jeg begynte å bevisstgjøre meg selv på ingrediensene i produktene mine, i mye større grad, da jeg jobbet hos The Body Shop for flere år siden. Siden da har jeg prøvd å unngå kosmetikk jeg vet tester på dyr eller bidrar negativt til miljøet. Men nå har jeg også begynt å bytte ut deodoranter med aluminium til de uten, og bytter ut andre produkter til fordel for de som ikke inneholder like sterke og giftige kjemikalier. Jeg har vokst opp med atopisk eksem, men er heldigvis ikke like plaget lengre, som jeg en gang var. Likevel setter jeg pris på det å være snill med huden min. Det er tross alt det største organet vi har. 

Hudpleie er dyrt. Og særlig for en student. Og i det siste har jeg begynt å eksperimentere med hudpleie jeg kan lage selv. Det har både mye næring, er billig og skånsomt for huden. Har du salt, sukker og olje kan du lage ganske mye. Her har kaffegruten fått en resirkulering og blitt til en kroppsskrubb. Og som alltid: her er alt laget på gefyllen (jeg har ikke tålmodighet til å måle). 

1 filter med kaffegrut
1 halv boks kokosfett
1-2 dl sukker(eller salt)
Noen dråper eterisk olje for duft (kan sløyfes)


Varm kokosfettet i et vannbad til alt har blitt flytende. Ikke la det koke. Sett bollen til avkjøling og la den stå til alt har stivnet. Ta den deretter ut av kjøleskapet, la den stå på benken til den er romtemperert og pisk den til en glatt og fin krem. Vend inn sukker/salt og grut. Pisk til alt er blandet godt inn. Hell massen over i et glass med lokk. Ta-da! Det er alt du trenger å gjøre. 

Oppbevares helst i kjøleskapet mellom bruk. Da holder den seg lengre og beholder den faste konsistensen som er best egnet til skrubbing. Og husk å alltid bruke en god frotté-vott. Da får du best utbytte av skrubben.