Disse dagene som kom og gikk

Da våren kom, ble dagene brått så innmari fulle. Så mye som plutselig måtte gjøres, og så mange steder vi brått måtte dra til. Dagene løper fra oss, men hva gjør det når vi likevel får så mye ut av tiden? 

Grünerløkka er mitt favorittsted her på Østlandet. Særlig når våren kommer. Og alle kunstverkene man ellers trår forbi i kulda, blir brått mer synlig enn noen sinne når sola dukker opp. Man løfter hodet, går etter lyset og brått legger merke til alt det fine rundt seg. 

Her om dagen var vi samlet på Mathallen i Oslo, der vi planla og lagde program for bryllupsdagen vår. Vi to, forlovere og toastmaster. Det er så rart å planlegge den dagen og vite at den skal stå om fire måneder. Det er så fjernt og fint på samme tid. Og min evne til å koble meg selv ut fra sosiale medier bidrar til dårlig dokumentasjon. Nok en gang. 

Og det er så fint å tilbringe tid med disse to. Utenfor vår vante sfære. Koble oss vekk fra hverdagen og hente oss inn i et pulserende byliv. Selv om jeg forguder roen, trenger jeg også maset sånn innimellom. Herlig ironi. 

Bordet får sjelden stå tom for blomster. Hele huset føles tomt uten knitrende tulipaner. Når våren finnes utenfor huset er det viktig å dra den innomhus også. 

Vi har vært på årets første loppemarked, der jeg fant dette skapet, men ikke kunne kjøpe. 

Innimellom alt vokser det i vinduskarmen. Det er bare en måned siden jeg først sådde agurk, tomat, squash, paprika og chili. I år håper jeg at jeg får mer avling enn i fjor. 

Så jeg sår litt hele tiden, i håp om at det blir nok. 

Akkurat nå er det mye planlegging som tar opp tiden vår. Hagen skal utarbeides ytterligere, gjerdet skal på plass, og vi skal sette opp et mindre drivhus. Midt i alt prøver jeg å finne tid til å endelig fullføre sertifikatet. Det går noe trått på grunn av tidsmangel. Men vi suger til oss så mye sol som overhodet mulig, og det gjør den hektiske hverdagen fin. Og særlig musikken som passer perfekt til våren og setter stemningen for årstiden vi går inn i nå, gjør meg så varm i brystet.