ONSDAGSLISTE: FINE TING I JANUAR

God onsdag til deg. For en tid tilbake innså jeg at det var lenge siden jeg hadde skrevet en liste her inne. Det fine med disse listene er at de tvinger meg til å beskue livet mitt og se etter de fine tingene. Det er sårt nødvendig akkurat nå, for januar er virkelig ikke favorittmåneden min. Hvert år går jeg inn i en slags vinter-koma som vedvarer gjennom januar, februar og helt ut i utgangen av mars. Det er ikke mye mindfulness å oppdrive, fordi jeg prøver å overse alt som har med disse månedene å gjøre og la dem gå forbi i stillhet. I mars begynner det å løsne litt fordi påsken er over oss og våren nærmer seg. Men i januar og februar skjer det svært lite. Julens varme er forbi, og alt jeg føler vi sitter igjen med er kulde og mørket (en meget deprimerende tankegang, om jeg må få lov å si det selv), og jeg virrer rundt uten mål og mening. Same procedure as every year. Men i år skal jeg ta meg selv litt i nakken og fokusere på det som er bra. 

_DSC2448.jpg

1. Jeg skal, for første gang, feire bursdagen min på etterskudd. Så om tre uker kommer det venner langveisfra og skal bo her over helga. Og det blir så fint. 

2. Etter å ha sett denne TED videoen igjen, er jeg motivert til å skape meg noen nye vaner. Eller, strengt tatt ikke nye, for jeg vil egentlig hente frem vaner jeg hadde før jeg ble rammet av utbrenthet for noen år tilbake. 30-dagersmålet mitt blir derfor å være ute på tur hver dag. 

3. Jeg har omsider fått skiutstyret på plass, så nå kan vi endelig begynne å dra på skitur.

4. Gjett hvem som skal på Guns n'Roses i juli? Jo - JEG! Jeg håper 2018 blir et bra konsertår for meg og min musikkglade mann. 

5. Jeg har begynt på Norsk (Nordisk) årsstudium (nettbasert og deltidsbasert) gjennom Høgskulen i Volda. Ja, jeg var jo rimelig lei av å studere, men når alt kommer til alt er det så fantastisk morsomt å lære at jeg klarte ikke å holde meg unna studier for lenge. Og det som er så fint er også at det lett kan kombineres med jobb. 

6. Jeg har bestemt meg for å være mer sosial. Fremover kommer jeg til å prioritere å fylle helgene igjen. Men i motsetning til hva dette innebar da jeg var yngre, skal jeg ikke bruke helgeaktivitetene på festing (kroppen min tåler overraskende lite av den slags lengre), men sosiale aktiviteter som inneholder KVALITET. 

7. Omsider har det løsnet litt på den kreative matfronten for meg. Endelig har jeg begynt å eksperimentere med urter og ulike smaker. Særlig inspirert blir jeg av vegetarmat, ettersom jeg har innlemmet flere grønne dager i uka vår. Det ble brått litt morsommere å lage middag! Jeg håper å kunne lage noen oppskrifter å legge ut så snart fotolyset blir bedre. 

8. Skriveinspirasjonen er tilbake. Plutselig boblet det bare over av ting jeg har hatt lyst til å skrive!

9. Denne sangen er ikke akkurat ny, men kan jeg få lov å si hvor mye jeg elsker at nordnorske artister gjør det så bra?  

10. En ny spilleliste for vinteren er i anmarsj. Hver årstid krever ny spilleliste. Her er spillelisten for vinteren 2018. 

Hva for noe fint skal du fylle disse vintermånedene med?