All things beautiful

På tirsdager har jeg kort dag. Da kan jeg sysle hjemme og gjøre ting jeg ellers ikke har tid til. Livet er ganske så fint for tiden, og jeg stortrives i den hektiske hverdagen og i lærerrollen. Bloggen blir prioritert foran den stakkars Instagram-kontoen min. Jeg har dessverre hele Instagram-miljøet litt i strupen grunnet algoritmer og alt det innebærer. Jeg tar også bevisst avstand fra det som gjør meg matt, så da lider den for mitt sosiale underskudd. Men jeg har lyst til å skrive mer her inne, så hvis det er noe du ønsker å lese mer om eller har ris&ros - del det gjerne med meg på mail eller i kommentarfelt. Jeg tar hjertens i mot alle tilbakemeldinger! 

Over til noe annet: Den siste tiden har livet vært fylt av mange fine ting. 

_DSC3270.jpg

Solen skinte sterkt på søndag og vi var ute og gikk tur og absorberte hver solstråle. Jeg elsker at dagene blir lengre og at vi stadig beveger oss mot en grønn og varm årstid. 

_DSC3258.jpg

Jeg og Balder har fått ånden over oss og repeterer Yin Yoga-øvelser på stuegulvet. Jeg har fått en motivasjon jeg ikke har følt på over fire år (før jeg ble syk) etter at en tur hos akupunktøren kunne bekrefte hvor utbrent kroppen min har vært, og at jeg ikke skal ha dårlig samvittighet for ikke å greie å holde tritt med hele verden på treningssentrene. Jeg har rett og slett ikke hatt kropp til å gjennomføre det jeg en gang kunne. Så nå er det enda tydeligere for meg hva slags signaler jeg skal lytte til og hvorfor. Det gir meg både mot, håp og den rette motivasjonen til å bygge en sterk kropp på andre måter enn hva jeg gjorde tidligere. 

Jeg fantaserer om vakre vårblomster i boka Brooklyn Flowers, og prøver å planlegge hvilke blomsterbuketter jeg skal ha på stuebordet i tiden som kommer. Tenk at jeg kan føle meg bedre av bare å se bilder av blomster!? (trykk på bildet)

_DSC3290.jpg

Etter å ha fått påvist gluten- og melkeintoleranse har jeg vært nødt til å sette i gang en livsstilsendring. På bare et par uker føler jeg allerede at kroppen er mer på lag med meg enn hva den brukte å være. Nå går det mye i kraftkoking og probiotikaspising. Det er derfor fullt fokus på at den andre hjernen (tarmen) skal gjenoppbygges for å bli friskere. 

_DSC3299.jpg

Det går mye i hjemmelagede knekkebrød og rikelige protein- og fettkilder. En av favorittene mine er kaffe latte med mandelmelk og kokosfett. 

_DSC3266.jpg

Thich Naht Hahns podcaster er virkelig i vinden hos meg for tiden. Mesteren av mindfulness. Jeg leste noen av bøkene hans på solsenga under bryllupsreisen vår i høst, og jeg ble dratt mer og mer inn i verdenen av mindfulness og meditasjon. Det å få større innsikt i den buddhistiske tankegangen gir meg også større innsikt i hvordan å forholde meg til verden og menneskene som lever i den. Og jeg elsker å utvikle meg som menneske. 

_DSC3307.jpg

Siden forkjølelsessesongen er over oss blir jeg også inspirert til å få i meg mer C-vitamin. Appelsin og pomelo skal bli juice sammen med gulrot og ingefær. 

_DSC3303.jpg

Og til sist noen fine sangtips som får meg til å ville vandre gatelangs i Oslo på en varm sommerkveld: Ingrid Olava - Mens Jeg Sover. Ane Brun - I Wanna Know What Love Is. Lord Huron - Ends of the Earth.  Moby - Mistake. 

Jeg utfordrer deg til å lete etter fem fine ting som preger livet ditt for tiden. 
Ha en nydelig tirsdag!