Happy International Women's Day!

Dagen i dag er VÅR dag! 

(trykk på bildet)

Verden er i ubalanse. Det er fremdeles skjeve maktfordelinger i politikken. Menn har fremdeles overtaket på kvinner på så mange arenaer. Kvinner må fremdeles kjempe for å bli hørt og trodd. Vi blir fremdeles antastet og voldtatt av kjente og ukjente på naschpiel. Vi får tilsendt dickpicks i hytt og gevær. Vi blir i økende grad utsatt for hevnporno uten særlige konsekvenser for den som krenker. Homofile forfølges i Russland, settes i konsentrasjonsleire i Tsjetsjenia, henges og steines i arabiske land, slås ned i taxikøer i Norge, og mange må leve med den byrden om at mange miljøer ikke vil anerkjenne dem som likemenn- og kvinner. 

I dag heier jeg på alle de som kjemper mot rettsystemet. De som må sitte i rettsalen og tåle å bli klandret for å være skyld det overgrepet de selv har blitt offer for. Jeg heier på de som er redd fordi de har våknet en morgen uten undertøyet på, og ikke kan huske å ha samtykket til noe som helst. Jeg heier på den gutten som ønsker å ha retten bruke sminke i like stor grad som kvinner, og den jenta som ikke føler seg vel i kjole og heller vil bruke flanell. Jeg heier på den kvinnen som ønsker å få like mye lønn for strevet som menn. Jeg heier på de kvinnene som vil ha retten til å bestemme over egen kropp. Jeg heier på den som ønsker at kvinnehelse skal på agendaen og forskes mer på. Jeg heier på de som vil kjempe for at folk skal bli like kvalm av ordet "voldtekt" som "mensen". Jeg heier på alle som ønsker at informasjon om seksualitet og etikk skal ha større plass i samfunnet. At debatten skal være saklig og fri for krenkelser og trusler. Jeg heier på alle de som setter søkelyset på kvinner og menn som bruker sin maktposisjon til å utnytte mennesker. Som vil kjempe mot de som ser på folk som en eiendom de kan ta seg til rette av. Jeg heier på de kvinnene og de mennene som går ut på banen for å kjempe for at vi skal ha like rettigheter. Måtte vi få enda flere menn med oss på ferden. Jeg heier på alle de som vil at vi skal likestilles. Ikke bare til tross av, men på grunn av kjønn, legning, hudfarge, etnisitet, religiøse overbevisninger og utseende. Jeg heier på de som anerkjenner at vi alle er mennesker på bunnen. Mennesker av kjøtt og blod, med komplekse følelser, og behovet for å bli hørt og forstått. 

Men vær en sterk kvinne, mann, hen, og transperson, hele året. Ikke bare i dag. Ta med deg aktivistånden inn i hele året, og vedlikehold den hver 8.mars. Blø hver måned med stolthet, vær stolt av kroppen din, vær klar over hva du er og hva du klarer å utrette - bare ved å være til. Vær stolt over din legning, din seksualitet, og bruk den friheten vi har i Norge til å statuere et eksempel for de landene som henger etter. Gjør forgjengerne våre STOLTE i dag!

GRATULERER MED DAGEN!