Puff, puff, så får du en ... puff?

I mange år har jeg drømt om en marokkansk puff. Kanskje til og med to, eller tre. Jeg har drømt, visualisert og tenkt hvor fint det kunne bli med en konjakkfarget skinnpuff som genererer en ekstra sitteplass når vi har fest. Uten at den tar noe mer plass. Jeg har drømt, lagret bilder på Pinterest, gått innom mange butikker og latt håndflaten stryke sånn passelig halvnevrotisk over puffene, mens jeg har sett på prislappen, sukket og gått ut igjen. Ja, det skulle liksom bare bli med drømmen. Med mindre jeg selvfølgelig reiste til Marokko ens ærend for å kjøpe en sådan. For ikke pokker om jeg ville bruke to høvdinger på en puff fra Kremmerhuset (no affence, Kremmerhuset. Dere er fine folk!).

_DSC3425.jpg

Etter å ha lekt meg inne på Finn.no og søkt etter marokkanske puffer, fant jeg plutselig to stk til noen snaue hundrelapper - sammenlangt! De måtte hentes rimelig raskt, så jeg slang meg over telefonen og fikk svigerbror til å hente en av puffene for meg. På vei inn til Oslo for å hente den, hentet jeg også en den andre skinnpuffen uten fyll. Den ble stappet halvfull av pledd, og enn så lenge får det være godt nok.

_DSC3370.jpg

Det er noe spennende med det å kjøpe brukt. Man får litt av historien av de tidligere eierne. Ettersom svigerbror hentet denne, fikk jeg ikke historien bak den første puffen. Men svigerbror kunne fortelle om en liten gutt som ble aldeles skrekkslagen da den fremmede mannen kom og hentet favorittpuffen hans!

(trykk på bildet)

Denne ble kjøpt på et marked i Marrakech i 1998 av svenske Maria. Maria var en superskjønn dame som hadde glemt at jeg skulle komme å hente puffen, så hun var på vinkveld hos naboen da jeg ringte på døra. Plutselig kom hun anpusten og stressa ned til døra etter den strabasiøse ferden ned alle etasjene i blokka. Men det ble en svært hyggelig samtale, anpusten og stressa til tross, der jeg fikk vite mer om hennes interiørreise og interesse for marokkansk interiør (som hun nå var ferdig med, heldigvis for meg). Jeg synes den gjør seg så fint med ullteppet jeg arvet fra besteforeldrene mine sitt hus. Plutselig hadde jeg fått puffet på meg to fine puffer fra landet som produserer puffer over alle puffene!

_DSC3367.jpg

Om dagene er jeg i Narvik, og her kan jeg melde om få kuldegrader, en feststemt by som har levert søknad om VM i alpint (2025), og som har lagd slalombakke gjennom hele byen, og rolige dager sammen med familien min. Det blir godt å komme hjem til eget hus om noen dager, men det er lite som slår ekte kvalitetstid med de man bryr seg mest om.

Jeg ønsker deg en nydelig helg, og håper du holder deg varm på ører og føtter! Det herjer jo tross alt en intens kulde over Europa i disse dager, selv om vi er inne i de første offisielle vårdagene.