Vinter ute, vår inne

Aldri før, i hele mitt liv, har jeg vært mer sugen på vår enn det jeg er nå. Allerede er vi i mars, men våren føles så langt borte. Så uendelig fjern. Snøhaugene er så alt for store, og skientusiastenes hjerter fryder seg. Men denne blomsterpiken har fått sin dose snø og mørke, så vårens varme kan ikke komme raskt nok. Hver dag lukker jeg øynene mine, henter frem erindringer av grønt gress og solrike morgener. Ah, kjære sol... Eg hugheilar deg av heile mi hoppande blodpumpe!

_DSC3447.jpg

Jeg har tenkt en del på disse fredagsbukettene jeg brukte å skrive om her inne. Fredagsbukettene er fremdeles en del av helgestarten min, men når arbeidsdagen er over har det vært for mørkt til å ta bilder, og energinivået har vært forholdsvis labert. Jeg har sett at denne blogginga krever en annen planlegging og en annen struktur enn den jeg hadde da dagene mine kunne styres litt som jeg selv ville. Men de fargerike kronbladene pryder både stue og kjøkken i ny og ne, og nå har det første vårtegnet allerede stukket hodet sitt frem i butikkene: Narcisser og ranukler. Lekne, fargerike ord. Lekne fargerike kronblader. 

_DSC3459.jpg

Jeg forbereder meg til våren her inne. I mange uker har jeg planlagt å forkultivere, men det har foreløpig blitt med planene. Makan, har jeg ikke tatt meg tid til noe som helst av det jeg liker? Joda. Det skal våres her inne med tomater, agurker, sukkererter og squash. Bare gi meg noen dager, så kommer det. Jeg gjør alt litt saktere for tiden og venter til jeg har en hel ettermiddag til rådighet. I mellomtiden hører jeg på god musikk som gir meg lengselen av varme kvelder i bohemske kjoler: 

_DSC3455.jpg

Jeg skifter litt mellom kaffekopper og te. Nå er jeg omsider tilbake i en heidundrende kaffeperiode. Jeg elsker smaken av denne sort-gydlne drikken!

_DSC3467.jpg

Jeg har også i en ekstremt god vintageperiode akkurat nå. Universet belønner meg for det harde arbeidet jeg har nedlagt det siste året ved å gi meg økt tilgang på skikkelig fine 1970-talls klær. Hva med denne, sommerlige toppen? Dessverre litt for liten, men jeg skal slanke meg inn i den på trass (ingen slankepress, for øvrig. Den er bare så sabla fin at den må brukes!). 

_DSC3412.jpg

Og denne kimonofrøkna fant jaggu en gammel kimono på bukten samtidig. Uten at jeg vet nøyaktig hvor gammel den er, men merkelappen tilsier at den er i hvertfall to-tre tiår gammel. Vet du hva jeg betalte for disse to toppene, forresten? 90,-. Oh yes. Alle hjerter gleder seg! Nå skal våren bare komme!

_DSC3418.jpg

I lys av mange fine vintagefunn: Jeg har forresten vurdert å tråkke stort ut av komfortsona mi og legge ut noen atrekksbilder.

Yey or nei?