A Beautiful Living

En mor til to, kone, historiker og formidler. Jeg skriver om, og brenner for det ekte, autentiske livet. Som et helt vanlig menneske som forsøker å finne mening i alt. I en urolig verden hvor vi trenger kjærlighet, fellesskap og tilknytning mer enn noen sinne før, vil jeg dele om det som ligger mitt hjerte nærmest; morskapets mange nyanser. Og det å bli, og være en mor.

Siden min første blogg i 2009, har jeg forsøkt å sette ord på det som er vanskelig og uhåndgripelig å forstå. De usynlige prosessene som vi føler på, men som språket ikke helt favner. Morskap er et lappeteppe av slike prosesser. Bli med meg mens jeg forsøker å navigere gjennom denne reisen. Jeg brenner for morskap, og det kommer til syne gjennom mine andre prosjekter.

Meld deg inn i det varme, lune mødrefellesskapet vårt, Morskapssirkelen. Og følg meg på @historiskmorskap for å bli klokere på deg selv gjennom kunnskap om morskapet gjennom historien.

Jeg er glad du er her.

Det fineste er å se at gresset gror

De strekker seg etter sola. De har stått i sola hele påsken, i en dampende fin drivhuseffekt. Nesten alle frø som ble sådd før påsken, har trengt gjennom skallet sitt og tittet frem på livet. Mon tro hvem av disse som blir sterke og store i sommer?

_DSC3906.jpg

I år samarbeider vi begge om kjøkkenhagen, og vi er innstilte på at kjøkkenhagen skal bli finere og bedre enn den hittil har vært. 

I denne boka noterer jeg ned hvilke planter som skal ned i karmer, hva som skal i potter og hva som skal i bed og kasser. På den lille plassen vi har kan ingenting tas på sparket. Her må alt planlegges, måles og sorteres. Den fine skinnpermen fant jeg på loftet i det gamle huset jeg leide sammen med noen venninner i Tønsberg. En mann som visstnok het "Nicolaysen" har håndskjært den. Nå er den min, og jeg elsker den. Med respekt for Nicolaysen lar jeg navnet hans stå. 

Vi skal ha minidrivhus på verandaen i år, og vi skal lage plassbygde kasser til det som må stå på veranda, og det som må stå langs husveggene. En ekstra karm skal ut på plenen, der gresset uansett gror dårlig på grunn av vinterens isbrann. Og for å forberede oss har jeg fått mamma (som er bokhandler) til å bestille inn en flust av hagebøker til oss.

Vi er på husjakt for tiden, men trolig blir det ikke nytt hus før tidligst sensommeren, hvis vi finner noe nå. Derfor tar jeg meg friheten til å bruke hagen så godt som overhodet mulig denne sommeren. En dag skal jeg ha stor nok kjøkkenhage til at vi kan selvforsyne oss med det vi trenger. Jeg drømmer om stor hage, med nærhet til naturen og noe isolert fra omverdenen. På samme tid er det viktig for oss at det er (forholdsvis) kort kjøreavstand til alt vi trenger. Så jakten fortsetter. 

En dag skal vi dö. Men alla andra dagar skal vi leva.

Fra min private dagbok: Tulipaner og savnet av Nord-Norge