Detaljer fra helgen vår

Før helga skrev jeg at vi skulle ta tiden tilbake. Det har vi definitivt lyktes med. Denne uka har vært utrolig hektisk, med mye jobb, visninger og studier. Balder har vært hos veterinæren og fått påvist artrose, og har krevd mye tilsyn. I tillegg er jeg i sluttfasen av å ta sertifikatet (endelig). I helga har vi ikke gjort noe annet enn å hente oss inn ved å spise mat, vaske huset og se film i sofakroken. Ingen tidspress. Ingen klokke å følge. 

_DSC4125.jpg

På fredag hentet vi et surdeigsbrød på Øyvinds Microbakeri. Jeg fikk en pakke i posten med ting jeg glemte igjen i Narvik, og midt i mellom hadde mamma lagt ved en pakke med glutenfrie riskjeks som smakte helt fantastisk. Ved siden av ser du litt av den nye veska jeg har kjøpt. Vintage, fra 1970-tallet. Mer om den senere. 

_DSC4130.jpg

Helgas innkjøp ble selvfølgelig plassert i tøynett. Nå har vi omsider klart å kvitte oss med alle plastposer og fylt opp en hel skuff med handlenett i stoff. Vi har gjort oss en vane å alltid ta med oss posene når vi handler. Det har tatt litt tid, men nå er vi her. 

_DSC4129.jpg

I vindusposten står kombuchaen min og ettergjærer. 

_DSC4134.jpg

Den ene består av sitron og ingefær. Den andre består av mango. Ved siden står gjenbrukshjørnet mitt: purre og vårløk i vann. Snart er de klar til å brukes igjen. 

_DSC4148.jpg

Jeg lager min egen kjøkkenspray, og nå begynner neste batch å bli klar. Hvert sitronskall går i glasskrukken sammen med eddik, vann, natron og noen dråper eteriske oljer. Giftfritt, naturlig og velduftene. 

_DSC4159.jpg

På fredag spiste vi bønnetaco med guacamole og mangosalsa. Nammis!

I dag (søndag) foreslo H at vi skulle dra inn til Drammen på søndagsåpent bakeri for å spise frokost. Jeg kjørte inn. Jeg drakk cappuccino med havremelk, spiste baguett med omelett og leste bloggen til Ine og beundret stukkaturene i taket. 

_DSC4270.jpg

Hjemme fikk vi omsider hengt opp gjesteboka fra bryllupet, min 12-strenger, gitaren og bassen til H. Flere bilder kommer. Nå er det straks middag og avslapning resten av dagen. Håper du har en kjempefin søndag.