Happy friday!

For to dager siden strålte solen. I løpet av arbeidsdagen gikk vi fra iskald vinter til yrende vårvær. Det var en drøm å komme fra jobb, sette seg på kaféen og se at folk satt i solveggen og nøt kaffekoppen sin. Det luktet asfalt, og under skoen kunne jeg høre lyden av knasende grus presse seg inn i sålen. På veien hjem kjøpte jeg en bukett i de vårligste farger. Jeg kunne slettes ikke dy meg. Snøen ligger fremdeles tungt, men følelsen av vår kom på ordentlig. Var det slik det føltes å komme til live igjen?

_DSC4034.jpg

Livlige, fargesprakende ranukler, anemoner i selskap av margeritter og fresia, for å nevne noen. På kjøkkenet står radiokanalen Vinyl på store deler av dagen. Men nå er jeg også frelst Svarta Bjørn-albumet som holder meg jordet og i kontakt med røttene mine. 

_DSC4039.jpg

De siste månedene har det vært langt mellom fredagsbukettene, men denne helga har jeg satt av tid til å feire at vi ikke skal gjøre noe annet enn det vi må. Denne helga tar vi tiden tilbake. 

For å forlenge levetiden på blomstene har jeg iskaldt vann i vasen. Jeg sørger for at vasen er vasket ren for såperester og fett, for å unngå unødvendig bakteriedannelse i vannet. Det er også viktig å fjerne småblader på den delen av stilken som skal under vann. Er det løkblomster i buketten har jeg gjerne isbiter i vannet også. Blomstene snittet jeg også tvers over. I mangel på snittekniv tok jeg kjøkkenkniven frem og kuttet. Man tager det man haver. 

_DSC4045.jpg

Jeg kjøpte buketten ferdig, og var inspirert av bukettene i Brooklyn Flowers. Er det flere som gleder seg til peonene er i sesong igjen?

_DSC4081.jpg

Med denne vakre buketten, ønsker jeg deg en nydelig helg. Enten du jobber, er alene, i selskap eller finner på morsomme sprell. Ta vare på øyeblikkene.