Myk mandag: en liten kaffekopp

_DSC4580.jpg

En putrende kanne, etterfulgt av flytende gull ned i en varm kopp. Et morgenrituale som deles på kryss og tvers av kulturer. En kopp i farta, i hånden på veien til toget, på et kaffebrenneri med en avis i hånden rett før jobb, eller ved kjøkkenbenken mens du prøver å holde orden på hus og hjem. Denne koppen som setter en standard for resten av dagen. Den som, gjerne med sin placeboeffekt, starter dagen og gjør deg klar til å møte verden. Den som får deg til å stoppe opp og nyte øyeblikket. Den som bærer med seg et lite snev av mindfulness, der du blåser den klar til å drikkes. Der du må stoppe praten i et lite sekund for å nyte. Kanskje ved kontorpulten eller i solveggen. Den som betyr så mye for så mange, inkludert meg, nytes i en liten halvtime før dagen begynner. Før jeg løper ned på badet og bytter ut joggebuksa med et par jeans. 

Den lille koppen. Den bittelille roen. En liten kaffekopp.