Slow weekend details

Kroppen har ikke spilt på lag med meg på lang tid. Faktisk ikke på mange år. Det kommer i bølger at jeg blir ekstremt utmattet, og må bruke mye tid på å hente meg inn. Det skal ikke mye stress til før nervesystemet jobber dårligere i kroppen, og noen gang restituerer jeg ikke i det hele tatt fra en vanlig arbeidsdag. I slike perioder legger jeg ikke planer, og er svært forsiktig med å forplikte meg til ting. Siden oktober/november, har jeg dessuten fastet. Jeg har ikke spist frokost hver dag, men denne helga gjorde vi det. Jeg fikk cravings etter avokadosmørbrød av surdeig, og kjøpte derfor et surdeigsbrød på fredag fra microbakeriet. På lørdagen hadde vi en lang, lang frokost inne før vi satte oss ut i solveggen. Der snakket vi om helgas gjøremål og årets utehage. Kaffen smakte bedre i helga enn den har gjort på lang, lang tid. 

_DSC4385.jpg

Det har vært en helg for rolige øyeblikk. Jeg har ikke hatt krefter til noe annet. Men ettersom jeg likevel ikke har ro i kroppen, fikk huset gjennomgå for intens vårrengjøring. På kjøkkenet ble alle tørrvarer plassert i glasskrukker..

_DSC4413.jpg

Gulv, trapp, sofatrekk, putetrekk, dyner og puter har blitt vasket og kokvasket. Dyner og puter ble tørket utendørs i løpet av natta. Årets første utendørs tørking av tøy, gjorde meg lettere og blidere til sinns. Det er noe med det at alt blir lettere når lyset kommer tilbake. Til og med lufta inne i huset blir klarere. På grunn av det evige kaoset som regjerte helga vår, har jeg forholdt bildetaking til et minimum. 

_DSC4415.jpg

Jeg har hørt på all musikken jeg elsker. Alt fra Simon&Garfunkel til Joni Mitchell, til Crosby, Stills, Nash & Young. Og med all den 60-talls-musikken i bakhodet, så jeg meg nødt til å rydde i klesskapet samtidig. En tydeligere stil kommer til syne blant tøyet mitt, og det føles så fint å kunne gå inn i et rom der en del av identiteten blir så mye klarere. Klær gjør folk, sa folk. 

På kvelden har vi drukket vin og snakket om livet, mens jazzen har gått i bakgrunnen

_DSC4448.jpg

Det er lenge siden jeg har følt en trang til å fornye noe her hjemme, men i det siste har jeg følt på et behov for å gjøre endringer med ting vi allerede eier. Inspirasjonen henter jeg fra denne, denne og denne mappaDet er allerede bestemt at neste helg skal være like rolig som denne var. 

Har du gjort noe fint denne helga?