Harvest Season

Året i år har både drept og gitt liv til matplantene våre. Men den lille hippiehagen vår er usystematisk vakker likevel, hvis du spør meg.Tomatene ville ikke vokse frem før temperaturen falt, og mesteparten har ikke blitt modne enda. Gulrøttene har blitt fryktelig små, alle sammen, på grunn av den harde varmen. Squashen overlevde, men har stort sett gitt oss svært små frukter. Alle sukkerertene mine døde av tørken, bønnene har såvidt vokst frem av bakken, og agurdkplantene tørket inn og døde. De fruktene vi fikk, var fryktelig bitre, hvite eller gule, og ble ikke grønne. Hvis noen vet hva dette kan komme av, gi meg gjerne et lite tips. Jeg finner ingen svar på nett eller i hagebøkene mine. Solsikkene har trivdes og ble nesten like høy som verandaen vår. Det kan virke som at hageboka snakket sant da den sa at gulrøtter og solsikke trives sammen. Men som i hver sesong, lærer jeg av feil og små seire. Det jeg har lært til neste sesong er: mer kukompost gjennom hele sesongen, sprinkelsystem til hagen er nok en lur investering, jeg må lese meg opp på permakultur, og at "Three Sisters-konseptet" som sier at squash, bønner og mais trives sammen skal testes ut (permakulturkunnskap fra Native Americans). Men også at Ringblomst og Blomkarse er fantastisk, enkle planter jeg skal ha mer av til neste år. 

Dette her med hage er ikke enkelt, men jeg gir meg ikke før jeg mestrer det!