A Beautiful Living

En mor til to, kone, historiker og formidler. Jeg skriver om, og brenner for det ekte, autentiske livet. Som et helt vanlig menneske som forsøker å finne mening i alt. I en urolig verden hvor vi trenger kjærlighet, fellesskap og tilknytning mer enn noen sinne før, vil jeg dele om det som ligger mitt hjerte nærmest; morskapets mange nyanser. Og det å bli, og være en mor.

Siden min første blogg i 2009, har jeg forsøkt å sette ord på det som er vanskelig og uhåndgripelig å forstå. De usynlige prosessene som vi føler på, men som språket ikke helt favner. Morskap er et lappeteppe av slike prosesser. Bli med meg mens jeg forsøker å navigere gjennom denne reisen. Jeg brenner for morskap, og det kommer til syne gjennom mine andre prosjekter.

Meld deg inn i det varme, lune mødrefellesskapet vårt, Morskapssirkelen. Og følg meg på @historiskmorskap for å bli klokere på deg selv gjennom kunnskap om morskapet gjennom historien.

Jeg er glad du er her.

På gjensyn, Kongsberg

På gjensyn, Kongsberg

Jeg traff mannen i mitt liv her. Jeg fullførte bacheloren og masteren min mens jeg bodde her. Jeg giftet meg her, mistet pappaen min mens jeg bodde her, fikk min første lærerjobb her, var langtidssyk her, og hadde de mest utfordrende årene av mitt liv her. Jeg mistet meg selv her, og fant meg selv tilbake igjen her. Jeg mistet og fant tilbake, troen på livet, her. Jeg ble friskmeldt her. Jeg fant ikke min plass her, men jeg fant mye annet. Jeg fant mennesker jeg beundrer, en varm svigerfamilie som stiller opp når som helst, og vennskap som både gikk forbi og ble værende. Med alt, og alle som er igjen i den lille byen i Lågendalen, vender vi tilbake igjen og igjen. Men som besøkende. Det er mer vemodig for meg å forlate de grønne fjellene enn det jeg hadde trodd. Men det er slik det er når man lukker et kapittel som har inneholdt like mange avsnitt som de siste, nesten fem årene, har inneholdt for meg. Igjen sitter jeg med en dyp takknemlighet for at jeg har klart å dra ut de viktigste lærdommene av de tunge erfaringene: Å være takknemlig for livet, å tørre å være seg selv, å tørre å ta plass, å elske menneskene man har rundt seg ubetinget, vite at det er greit å ha det tungt, og det å være glad i den man selv er.

Jeg vet ikke hva som ligger foran oss nå, men jeg vet det blir bra. Takk.

_DSC0619.jpg
Nå er vi her

Nå er vi her

A walk in the woods

A walk in the woods