Personal Q&A

1. Hvordan ser din ideelle dag ut?
En myk start. Sove ut, men ikke for lenge. Være oppe mens starten fremdeles kan kalles for morgen. Drikke kaffekoppen i senga, høre på Ekko på P2, vite at dagen ligger åpen foran meg. Lage matpakke, kle på meg og gå i skogen. Siden det er min ideelle dag, er lyset fantastisk og jeg kan fotografere under perfekte forhold. Det er sen vår, og blomster overalt. I enhver grøftekant, i skogholt og hegg. På min ideelle dag er det rom for å total kreativ utfoldelse. Den rommer også fika med venninnegjengen, middag med mannen i mitt liv og en varm solnedgang.

2. Hva ville du bli da du var yngre?
Før jeg ble femten og bestemte meg for å bli lærer, ville jeg bli kokk, make up-artist, journalist (på grunn av skrivingen), og forfatter. Så landet jeg til slutt på lærer. 

3. Hvem er du mest inspirert av, og hvorfor?
Jeg inspireres av ulike mennesker på ulike områder i livet. Fotomessig inspireres jeg av Maria, gjennom selvutvikling utvikles jeg av mennesker som Louise Hay, Dalai Lama, Thich Nhat Hahn, mens som medmenneske inspireres jeg av personer som står (eller har stått) meg nærme. Sånn som mamma, pappa, besteforeldrene mine, tantene og onklene mine. Jeg inspireres også av mennesker som tør å gå sin egen vei, slik som Jonna Jinton, Hjertefølgerne, og mange fler. 
Alle jeg ser opp til, representerer egenskaper jeg vil utvikle for å bli et bedre medmenneske. 

4. Hvilken vane vil du helst bryte, og hvilken vane vil du helst begynne med? 
Jeg vil bli flinkere til å kutte ut sukker, for jeg merker det påvirker meg (psykisk og fysisk) negativt. Jeg vil bli flinkere til å ikke ta meg nær av andres dårlige humør. Jeg vil bli flinkere til å stenge av slik at jeg ikke tar innover meg andres dårlige energi. Jeg har også en tendens til å bry meg mye om hva andre tenker om meg, og ettersom dette aldri er noe jeg vil kunne styre, vil jeg gjerne slutte å la dette ha innvirkning på meg. 

5. Tenk på en person du virkelig ser opp til. Hvilke kvaliteter ser du mest opp til hos den utvalgte personen?
Selvsikkerhet, trygghet, styrke, nestekjærlighet, evnen til å komme i kontakt med andre mennesker. 

_DSC0262.jpg

6. Hvordan liker du å slappe av?
Det kommer helt an på dagsformen. Det kan være alt fra å ligge på sofaen å se på Netflix, til å være ute, til å sitte på kafé med H og lese avisa, til å sitte i stolen hos bestefaren min å prate om alt mellom himmel og jord. Det kan også være hyttetur hjemme i nord, til å gå en tur med musikk på øret. 

7. Når var sist gang du trosset noe du var redd for?
Da jeg trosset min egen usikkerhet som person og reiste på et lederkurs på Öland, juni 2017. Jeg har aldri vært redd for å møte nye mennesker alene, men de siste årene har jeg opplevd å stille spørsmålstegn til min egen verdi i langt, mer enn noen gang. Det var en transformerende opplevelse å få bekreftet at det ikke var noen grunn til å være så usikker, i det hele tatt. Jeg fikk mange nye venner fordi jeg er meg, og fordi de andre er den de er. Å bli møtt av vilt fremmede, å bli godtatt fordi man er den man er, er en fantastisk følelse. 

8. Hva er du mest stolt av?
At jeg leverte masteroppgaven min. For det var den siste avtalen jeg og pappa gjorde. 

9. Hva er du mest redd for?
Å miste de jeg er glad i. 

10. Hvis livet ditt stoppet i dag, hva ville du angret mest på at du ikke gjorde?
At jeg ikke skapte mer musikk. At jeg sluttet å synge. Fordi jeg var redd for at jeg ikke er flink nok. 

11. Hvilke kvaliteter ser du mest opp til hos andre?
Se spørsmål 3 og 5.

12. Hva slags praktiske evner skulle du gjerne likt å ha?
Lydteknisk evner. Og jeg vil kunne ALT om Mac (Apple). 

_DSC0336.jpg

13. Se for deg at du er 90 år. Hva slags minner ønsker du å ha? Hva slags historier ønsker du å fortelle?
Jeg ønsker å ha hjulpet folk. Gjennom hele livet. Jeg ønsker å kunne fortelle om alle de fantastiske menneskene jeg har møtt, og videreformidle kunnskapen jeg har fått fra dem, til mennesker som trenger å etterleve det. Jeg ønsker å kunne fortelle folk de historiene som formet meg som menneske, slik at de kan søke tilsvarende opplevelser på egne premisser. 

14. Hvem vil du "connect'e" med? Evt "re-connect'e" med?
Akkurat nå kunne jeg gjerne tenkt meg å fika med Jonna Jinton. 

15. Hva er din favorittbok/film/sang? Og hvorfor?
Film: Dancing With Wolves, The Notebook, Tatt av Vinden, Wild, Into the Wild. Fordi alle filmene appellerer til noe i følelsesregisteret mitt. 
Bok: Victor Hugo - Les Miserables, Knut Hamsun - Victoria, Louise Hay - You Can Heal Your Life. Samme begrunnelsen som ovenfor. 
Sang: Eva Cassidy - Songbird/Fields of Gold, Led Zeppelin - Ten Years Gone. På grunn av det sangtekniske og tekniske gitarspillet. 

16. Hvis du kunne forandre en ting i verden - hva ville det vært? 
At alle lærer seg indre fred. Rett og slett fordi jeg tror ringvirkningene ville vært mer fred, som genererer med kjærlighet, mindre sult og fattigdom. 

17. Hva elsker du å gi til, eller gjøre for andre? Ikke i form av ting.
Klemmer og komplimenter. 

18. Hva gjør deg begeistret?
Enger, varme skogstjern, varmt sollys, lange kjoler, musikk som rører ved hjertet. 

_DSC0342.jpg19. Hva kunne du ønske du gjorde mer av?
Musikk. 

20. Forestill deg at penger ikke er et tema - hva ville du gjort?
Reist til USA og bodd sammen med Native Americans for en periode. For å suge til meg visdom om natur og hvordan å ære den. 

21. Hva slags område av livet ditt, akkurat nå, gjør at du føler deg virkelig bra? 
At vi har en helt ny start foran oss. En ny periode i livet som ligger foran oss som en uskreven bok. 

22. Hopp frem et år - Hva vil du ha klart å prestere i løpet av det siste året?
Blitt lektor med tillegg, kommet i kontakt med mange flere fantastiske mennesker, lært meg å synge og spille mer musikk. 

23. Hva slags råd ville du gitt til fem år gamle deg? Seksten år gamle deg? Tjuefem år gamle deg? Akkurat nå?
Til mitt fem år gamle selv: Fortsett å være nysgjerrig. Å kunne gråte er en fantastisk gave du skal være stolt over. Det betyr at du har empati. Gå mer ut i naturen og la deg forundre over alt som rår der ute. Tegn litt hver eneste dag. Du får til det du ønsker. Du har evnene. 
Til mitt seksten år gamle selv: Du er vakker, du er verdifull, du er sterk. Bytt skole, gå tegning, form og farge. Søk nettverk andre steder. Engasjer deg i skolepolitikken, i organisasjoner og tør å trø mer ut av komfortsonen din. 
Til meg selv nå: Fortsett det du holder på med nå. Gjør som du selv vil. Bygg livet ditt slik du ønsker. Vær mer omsorgsfull. Vær mer forståelsesfull. Hjelp flere mennesker. Vær kunstnerisk, lag musikk, skriv tekster og vær deg selv. Gjør alt du ikke turte å gjøre som yngre. 

24. Hvem vil du møte? Hva vil du spørre vedkommende om?
Jeg vil reise tilbake i tid og møte Eva Cassidy. Jeg vil spørre henne tusen spørsmål om musikk og kunst. 

_DSC0362.jpg

25. Hvordan vil du bli husket i livet?
Som et godt og varmt menneske.