Et nytt familiemedlem

Vi fikk en telefon i sommer, med en forespørsel om å overta de gamle eiernes katt. Hun var blitt for gammel til å bli innekatt, og kom særlig ikke til å takle overgangen fra en to måls tomt til en 75 kvadrat leilighet, særlig godt. Alternativet var å omplassere henne, men med risiko for avliving. Jeg og H hadde allerede snakket om at vi måtte ha en eller to musefangere på tomta, så vi sa oss villig til å overta henne. Hun har tilbrakt store deler av livet sitt i kjelleren, der hun både har varme, katteluke og mat. Nå som vi har begynt å falle mer på plass i huset, har vi også dristet oss til å ha henne inne sammen med Balder. Hun er både snill, og tålmodig, og fryktelig kosete. Det virker til at hun slår seg til ro med sine nye eiere. Stjerna heter hun. Men vi kaller henne bare for “pus”.