Mål til glede og besvær

Siden romjulen har jeg lest utallige tekster om nyttårsforsetter. Jeg setter meg alltid nye mål for det nye året, men kaller det sjelden for “nyttårsforsetter”. For det første har fått en negativ og urealistisk undertone, og for det andre forbinder jeg det med midlertidige endringer. For meg er hvert år en ny mulighet, og en vei som leder videre til nye muligheter, og mer personlig vekst. Det er lenge siden jeg brukte nyttårsforsettene til å ta grep om min egen vekt, eller utseende. Hvert år vi får er en gave, og jeg er ferdig med å la livet kretse rundt slik jeg ser ut. Vi er da mer enn skallet vi bor i? Min personlige mening er at vi er for dårlige til å ta grep om vår egen mentale og åndelige utvikling. Vi fokuserer for mye på hvordan vi ser ut, og for lite på hvilke mennesker vi er, eller ønsker å være. Både for oss selv og andre. På radioen hørte jeg snakk om at 50% av alle nordmenn (henholdsvis alle de undersøkte), mente de ikke hadde god helse. Til tross for at de lever tilsynelatende friske liv, og ikke har kroniske sykdommer. Dette er noe som forbløffer meg, for det betyr jo at det må være noe galt med hvordan vi tenker. Å være helsebevisst handler ikke bare om hva man spiser, men også om hvordan man tenker, og tenker om egen tenking (såkalt metakognisjon). Altså det å være bevisst og tilstedeværende ovenfor det som skjer i oss selv.

For hvert år jeg lever, ønsker jeg å ta et steg ut av det samfunnet vi har skapt. For dette utseendefokuset, overfladisk materialisme, manglende kontakt med selvet.. Kan vi ikke begynne en prosess hvor vi alle tar oss tid til å sette mål om mer kontakt, mer medmenneskelighet, mer kjærlighet og takknemlighet for det vi har?
Jeg klarer ikke å la vær å lure på hva det viktigste er for oss; å se bra ut, eller se andre, og bli sett for den man er.

I 2019 er målene mine utelukkende basert på kreativ og personlig utvikling. På det å dokumentere livet vårt mer, foran å dokumentere tingene vi omgir oss med. Det er mål om større aksept, om grenser, færre krav til meg selv, mot det å leve ut egen sannhet, og se andre mennesker. Målene mine handler i stor grad om å jobbe med å forbedre de egenskapene jeg ikke liker, og bli en bedre person. Noe som føles helt overkommelig og riktig. Er du med?

_DSC2540.jpg
LifeJulianne RydbergComment