Palmesøndag og hageprosjekter

Jeg klarte det. Til tross for en trøtthet som holdt på å knekke meg, og hormoner som gjorde (og fortsatt gjør) det vanskelig å se på enkelte tv-serier - fullførte jeg seks uker med praksis på en videregående skole. Og selv om det verste ikke er over (for her skal svære oppgaver skrives, og flere eksamener avlegges), senker jeg nå skuldrene i større grad, og lar kroppen falle mer til ro. Jeg har så langt et veldig fint svangerskap, og baby sparker og gir livstegn hver eneste dag. Jeg var bare ikke forberedt på at denne trøttheten kom til å følge meg inn i andre trimester. Men nå har jeg en påtvunget ferie, hvor jeg tilbringer ferien sammen med mamma og øvrig familie. Vi har gjort hagearbeid, drukket kaffe i sola, og gjort så lite som overhodet mulig. Her kommer noen bilder av vår palmesøndag, og litt av hageprosjektet mitt - lysthuset.

Dette lysthuset stod på tomta da vi flyttet inn, og er bygd på mye restmateriale, samt gamle vinduer. Da vi flyttet inn, hadde vi ikke anledning til å ta hagen i bruk, siden kjøkkenet tok all tiden. Så lysthuset ble brukt til oppbevaring av hagemøbler, som uansett skulle flyttes utendørs når våren kom. I løpet av vinteren har jeg tenkt og grublet over hvordan jeg skulle innrede dette lille huset. Fasongen gjør det ikke veldig enkelt, og det står en stolpe midt i rommet. Men vinduene skaper god drivhuseffekt, og derfor et planen å gjøre det til et kombinert oppholdssted og drivhus.

Mamma hjalp meg, og vi både fjernet døde dyr som katta har tatt med seg inn, spindelvev, og skrubbet gulv med grønnsåpe. Jeg tørket støv, og hentet ting fra kjeller og skap, som jeg tenkte kom til å passe bedre her inne, enn i huset.

Ute i hagen, sov nevøen vår, som jeg og H hadde passet siden lørdag. Han både testet, og godkjente La Siesta-hengekøya vi hadde kjøpt til babyen. Det er fint med en liten ekspert som kan forhåndsgodkjenne at innkjøpene duger.

_DSC3374.jpg

Balder gikk rundt i hagen, plukket pinner etter beskjæringen av trærne, og var verdens lykkeligste lille gutt.

_DSC3388.jpg

Hagearbeidet ble avbrutt av at tante, onkel, morfar, søster og samboeren kom. Så da tok vi en pust i bakken, spiste boller og drakk kaffe på plattingen.

_DSC3390.jpg

Bestefaren min er på besøk fra nord, og ville gjerne se hvordan vi bor. Så mens han fikk rundtur på tomta, fikk jeg også snust på alle vårblomstene som dukker opp i hvert hjørne. Tenk å ha en hage der blomstene bare popper opp av seg selv. Hvordan ble jeg så heldig?

Etter alle dro, tydde vi til raker og vaskebøtter. Mamma og H trimmet busker, hekker og ryddet i bedene.

_DSC3413.jpg

Denne sløydbenken stod i kjelleren, og den skal vaskes for støv, sagflis og døde edderkopper (hyl!!), før jeg tar den inn i lysthuset som plantebord. I lysthuset, blir det fokus på gjenbruk, og “man tager det man haver”-prinsippet. Vi kjøpte en brukt smijernseng på Finn, og H monterte den opp slik at jeg kunne innrede. Flere puter og tekstiler med farger, så er vi der. Se på lyset. Når vi får grønne planter inn her, blir dette enda bedre. Kan du tro jeg gleder meg til å sove middag og kvelds her inne?

Alle gjenstandene som ble kule i nytt hus, men for museums-aktig i det gamle huset, blir nå flyttet ut i de andre byggene. Det er så fint å kunne bruke de på en annen måte, for jeg ønsker jo ikke å kvitte meg med dem. Vi er absolutt ikke ferdige enda, men dette var en liten sniktitt. I dag skal vi unne oss en datenight, og jeg ser frem til noen ordentlige fridager sammen med mannen min. Ønsker deg en fin onsdag i den stille uke.