Ramsløkbonanza

I år har jeg bestemt meg for å benytte meg av naturens skattekammer. I januar gikk jeg til anskaffelse av en “mataukkalender” som viser hvilke planter som er i sesong, og kan høstes inn. I går ble det rene ramsløksbonanzaen her i heimen (plukket på det hemmelige stedet), og resultatet ble tre store grønne, deilige porsjoner med ramsløkspesto, ramsløksalt og ramsløksmør. Disse skal få pryde mang en sommerlige retter i sommerhalvåret. Fordi jeg plukket langt over evne, har jeg dessuten fryst ned to poser med ramsløk, som kan hentes frem igjen når lageret er tomt. Men det spørs om det blir nødvendig, for her har jeg lagd nok for ti mann og hesten. Har du begynt å praktisere matauk? Hvis ikke, anbefaler jeg deg å ta en titt i skogens skattekammer. Her kan du finne gull, såvel som grønne skoger.

Oppskriftene på både pesto, salt og smør er hentet fra MatPrat. Tips: tilsett en dæsj honning i smøret. Det fører smaken til nye høyder!