Vår våronn

Etter mye om og men, fikk vi endelig tak i en jordfreser, slik at vi kunne lage de jordflekkene vi trenger for å kunne dyrke grønnsaker. Jordsmonnet på tomta vår er ganske leirete, så det var enkelt å frese opp, men jorda må blandes ut med mer kompostert jord. Hittil har vi lagd en grønnsakshage på cirka 110 m2 totalt, med en jordlapp på 42m2 i sentrum. Med en ingeniør i hus, ble alt målt opp og utregnet på centimeteren. Det var også ønskelig at hagen skulle være så kvadratisk og symmetrisk som mulig, noe jeg også synes er ganske ålreit siden jeg synes at det å anlegge hage er veldig vanskelig. I tillegg anla vi hagen rundt de allerede, beplantede områdene, slik at vi slapp å fjerne blomster og busker som allerede var veletablert. Bortsett fra et område helt bakerst i hagen, der vi gravde opp en rekke med bregner, og deretter et rektangulært hull som nå blir fylt med fundament for steinheller, ettersom det lille teltdrivhuset mitt skal stå der. Ved siden av har vi lagd et såbed for blomster, som jeg håper skal blomstre i løpet av sommeren, og trekke til seg humler og bier til kjøkkenhagen. De tidligere eierne har hatt kjøkkenhage i denne delen av hagen tidligere, men i langt mindre skala. Det lille bedet de brukte til kjøkkenhage, skal vi så jordbær i. Resten av jordlappene skal romme tomater, poteter, gulrøtter, bønner, squash, mais, løk, salater, kål, reddiker, og mange flere godsaker. Etter å ha lest meg opp på mye gjennom de siste årene, har jeg kommet frem til at mye av det som står i bøker og på hageblogger, ikke nødvendigvis kommer til å stemme for min egen hage. Så jeg må rett og slett teste ut ulike teknikker, prøve og feile, og lære meg å gå mens veien blir til. Jordsmonn, næringssammensetting og solforhold er ulikt fra sted til sted, så det blir spennende å se hvordan dette kommer til å utarte seg gjennom sommeren. Men vi krysser fingrene for en bugnende hage likevel. Og forresten: selv om bildene ikke viste det, var jeg også en del av arbeidet, hehe. Fortsettelse følger!