Hjertet mitt står på vidt gap

Det finnes en brutalitet i naturen, og en brutalitet i menneskets natur. Noen ganger møtes disse to.

Ute på jordet, lå hun og voktet de små musehullene da en stor maskin skulle slå gresset. Instinktivt la hun seg ned, og tenkte nok ikke på muligheten for at det å rømme var det beste alternativet. Nå sitter vi et familiemedlem fattigere, med mange brister i hjertet, og med en lengsel etter å høre hennes skravlesyke stemme. At døden er konstant og uunngåelig, er meg vel kjent. Men at den skal være så meningsløs som når dyr møter tungt maskineri, gjør meg så inderlig vondt.

Jeg slutter aldri å la meg forundre over hvordan kjærlighet kan gå på tvers av dyreraser, såvel som på kryss og tvers av kjønn. Vi ble så glad i denne lille pusekatten, og gledet oss til å se henne sammen med vår lille som skal komme om noen måneder.

Nå hviler hun under himmelen, sammen med de andre pusene som hun hadde vokst opp med.

Sov godt, Stjerna vår.

_DSC3899.jpg