Spisestue

Sist helg malte vi spisestuegulvet (i fargen Kalk fra Jotun Lady). Vi har ikke kommet i mål med rommet enda, men jeg synes det er fint å bo seg inn før vi finner ut av hvordan vi vil ha det. Særlig siden jeg allerede har malt rommet i en farge som ga meg kalde føtter etterpå. Vips, ble det hvitt igjen, og det er et valg jeg lever fint med. Jeg orker ikke å gå på flere slike feil, så dette blir et mer saktegående prosjekt. På den andre siden; kommer man noen sinne i mål med et hjem? I vårt forrige hjem hadde jeg litt mer lopper i blodet, og så etter nye ting å gjøre hele tiden. Det siste året vi bodde der, landet jeg litt mer, og hadde ikke behovet for å gjøre så mye. Og da innså jeg at jeg ikke egentlig synes det er så stas å ha det travelt etter å innrede. Og at selv om interiør er gøy, er det også ganske slitsomt. Det er andre ting jeg heller vil gjøre enn å gjeninnrede huset hver uke. Til tross for at det er mange ting vi må gjøre i dette huset, har vi et litt annet fokus nå. Nå kan vi ikke tenke interiør og innredning først, men praktisk vedlikehold av huset. I sommer skal vi kle om en del av huset, og oppgradere el-anlegget. Med tiden vil dette rommet (som er delt opp av en falsk, dårlig bygd laftevegg mellom spisestue og der det skal bli barnerom), få nye gulv, nytt panel, nye foringer, isolasjon og lettvegg. Isolasjonen i dette huset er ikke spesielt bra, og skal dette gjøres noe med, må også gulv og vegger byttes ut. Men dette ligger en god stund frem i tid, og da fikk det mørke parkettgulvet noen strøk med maling i stedet. For syns skyld. Her er en liten titt, sammen med selvplukk fra hagen.