Piknik med livet

Det var ikke så viktig for meg å få gaver, da jeg fylte 30. Da folk spurte meg hva jeg ønsket meg, svarte jeg flere ganger “en opplevelse”. Å kunne skape minner med folk jeg er glad i, betyr mer og mer, jo eldre jeg blir. Jeg og H reiste til Praha, jeg og mamma prøver fremdeles å finne ut av hva vi skal finne på (noe som ikke er så lett, siden vi bor på hver kant av landet), og vennene mine ga meg en piknikkurv med godsaker, og utvalgte datoer jeg kunne velge mellom. Siden jeg ikke kan fly på dette stadiet i svangerskapet, og begynner å føle på en tung kropp som begrenser meg, fant jentene på at vi tok en utflukt til landstedet til Lene.

Kveldslyset var fantastisk vakkert, og ved foten av vannet danset sivfluene, slik at lyset reflekterte dem og forvandlet dem til levende ildkuler. Vi spiste pølser, hjemmelaget rabarbrapai og grønnsaker som var plukket fra hagen. Vi lo, diskuterte alvorlig og tøysete. Det beste med alt var den bekymringsfrie tonen som lå over hele kvelden. Med sola som varmet meg og magen, og den nakne fotsålen som tråkket rundt i gresset, følte jeg meg så tilfreds og lykkelig. Det er ikke mange muligheter igjen til å være sammen med med vennene mine, uten å tenke på forpliktelsene som må tas hensyn til hjemme. Så med en tung og stor kropp til tross - var dette akkurat det jeg trengte nå. Og slike stunder er så verdifulle for meg.

På veien hjem, brukte jeg ekstra lang tid på å kjøre. Jeg stoppet noen ganger og tok bilder, og plukket med meg en bukett prestekraver, mens jeg hørte på musikk som forsterket følelsen av å være takknemlig for det, og de jeg har livet. Kanskje er det årstiden som gjør meg så sentimental, eller kanskje det er bare slik jeg er. Uavhengig av hva som ligger til grunn, klarer jeg ikke å snu meg bort fra å ha fantastiske mennesker i mitt liv som jeg er så innmari glad i.