Varsko her!

Det jobbes med mange ting parallellt her. Vi er i en lang prosess med å etterisolere huset, som vi kommer til å bruke et par år på. For å få mer varme, må vi også oppgradere EL-anlegget vårt. Da vi begynte å jobbe med utsiden av huset, bestemte vi oss også for å kutte ned flere trær som står på baksiden (som også er skyggesiden) av huset. Vi har bare et vindu, og en verandadør på denne siden, så det naturlige lyset har vært svært begrenset. Også av de mange trærne som stjal utsikt og dagslys. Men da vi fikk kuttet ned trærne som stjal det lille vi fikk av ettermiddagssol, ble det en helt annen verden. Til og med, med det lille kjøkkenvinduet vårt tok inn langt mer dagslys. Vi fikk hjelp av Hs kamerat, som kom med motorsaga og hjalp oss å kutte ned de trærne vi trengte å fjerne. Med tiden skal denne siden av huset få en platting, og en mer utarbeidet vei ned til hønsehuset. Med et lite barn i huset, blir det flott å ha kort vei til vedskjulet også. Men under den intense varmen som kom i juli, var det utrolig tungt å være ute i hagen der sola stod på hele dagen. Her bak er det langt lunere, og sola kommer ikke før nærmere kvelden. Da er det fint å ha et skyggested å rømme til, med små barn, og kanskje med et lite badebasseng de kan plaske i. I tillegg hadde det vært deilig å ha et sted der man kan sitte og se utover jordet, og solnedgangen. På en måte er jeg utålmodig fordi jeg har så lyst til å se det ferdige resultatet, men på den andre siden liker jeg tanken på at vi skal bygge oss et hjem over mange år. Det er over tid man bygger et hjem med sjel. Og den tanken liker jeg.