A Beautiful Living

A mother of two, wife, historian, and communicator. I write about and am passionate about real, authentic life. Like any ordinary person trying to find meaning in everything. In a restless world where we need love, community, and connection more than ever before, I want to share about what is closest to my heart; the many nuances of motherhood. And the experience of becoming and being a mother.

I want to write about being human, and having human experiences in this time we live in. I live in Norway, in an old farmhouse from 1870, with our two children. I crave a slower life, being at peace, working towards a life where acceptance and love is the norm, where we can build a better world bit for bit. I fully believe that the world needs maternal love to be more peaceful and better. To get there, we need to start loving our planet and each other more.

I want to normalize experiencing the ups and downs of life, and humanize what has previously been taboo. Since my first blog in 2009, I have tried to put into words what is difficult and elusive to understand. The invisible processes that we feel, but what our language does not always fully capture. Motherhood is a patchwork of such processes. But so is our lives.

On my blog you will find reflections on my life, and my attempt to find meaning in everything. Life can be really hard. But it can also be truly beautiful.

I hope you’ll find it inspiring.

Mammamanifestet

Mammamanifestet

Så, hvem blir jeg egentlig som mamma? Hvem er egentlig den kvinnen som blir født om cirka to måneder? Jeg er litt usikker på hvordan jeg kom over dette innlegget, men den inspirerte meg til å reflektere over min egen rolle. Med vel viten om at den delen av meg fremdeles ikke har blitt født, og at jeg fremdeles står med begge beina i en transformasjon. Jeg vet jo ikke hvem jeg blir som mor, men med respekt for min egen, og andres vei, føler jeg meg pliktig til å ta standpunkt til hvilke verdier som er viktigst for meg. Både for at jeg skal ha det bra, og for at jeg skal være en ressurs for andre mødre rundt meg. I en verden hvor vi er hard til å fordømme hverandre, ønsker jeg å ta mitt ansvar og sørge for å løfte andre opp.

  1. Jeg lover å ha respekt for at alle mødre har sine egne metoder, og at de selv kjenner sine barn godt nok til å vite hva de trenger. Jeg sitter ikke, og kommer aldri til å sitte med alle svar.

  2. Jeg lover å aldri sende dømmende blikk, eller kommentarer, i retning av mødre som sliter med hylende barn på butikken eller andre offentlige steder. Dette fordi jeg vet at alle har sine historier og utfordringer, og jeg kan aldri vite om denne mammaen er alene med barnet på fulltid, eller om barnet har utfordringer som er vanskelige å takle.

  3. Jeg lover å la mitt barn finne sin egen identitet, uavhengig av hvilken boks samfunnet vil plassere han i. Det er min oppgave som mor å sørge for at han vet at den han er - og den han ønsker å være, er fullkommen og riktig. Og at han alltid er elsket. Han skal være fri til å være den han vil være, og hjemmet skal alltid være en trygg base der han vet at han er fri til å være den han er. Og den samme friheten skal gjelde for hans venner, og hvem enn som skulle trenge en trygg base.

  4. Jeg lover å snakke ut hvis jeg ser en annen mor bli utskjelt for offentlig amming. Og jeg lover å amme i solidaritet like etterpå.

  5. Jeg lover å minne enhver mor, som betviler sin egen kapasitet og egenskap som forelder, at hun er bra nok, og at hun alltid gjør en god nok jobb. Jeg lover å møte andre mødre i kjærlighet.

  6. Jeg lover å aldri dytte på en mor, formeninger og kritikk om hennes barns kosthold, enten det er snakk om hjemmelagd mat, butikkjøpt eller økologisk. Jf. punkt 1.

  7. Jeg støtter alles rett til å bli foreldre - på tvers av kjønn og legning. På tvers av tradisjonelle og utradisjonelle løsninger. Det er ikke min oppgave å dømme andres vei til familielivet, og jeg støtter andres ønske om å oppdra barn i kjærlighet.

  8. Jeg lover å holde en annen mors barn så lenge at hun kan ta en lur, eller en dusj, hvis hun har behov for dette. Eller bidra på den måten hun trenger for å føle seg som et menneske igjen.

  9. Jeg skal aldri spørre en kvinne om når hun skal få barn, eller om hun venter en.

  10. Jeg skal aldri fortelle en annen mor hvordan hun skal oppdra sitt barn.

  11. Jeg lover å aldri møte en gravid kvinne med historier om min, eller andres fødsler. I fare for at hun sliter med, eller kan komme til å utvikle fødselsangst på grunn av noe jeg, eller andre har sagt. Jeg skal derimot løfte henne opp på en slik måte at hun blir påmint om at hun er en kraftfullt vesen, med styrke nok til å takle de utfordringene som blir kastet på henne. Til tross for at de kan virke uutholdelige mens de pågår. Kvinner er fantastiske. Og det må vi alltid ha med i ryggsekken vår.

_DSC4908.jpg
Lykke

Lykke

Kveldslys på kjøkkenet

Kveldslys på kjøkkenet