A Beautiful Living

Welcome to A Beautiful Living! 🌿 I'm a mother of two, wife, historian, and communicator, living in Norway in an old farmhouse from 1870. Here, I celebrate slow living, rural life, and the journey of matrescence. Like any ordinary person, I'm trying to find meaning in everything. In a restless world where we need love, community, and connection more than ever before, I share about what's closest to my heart: the many nuances of motherhood and the experience of becoming and being a mother. I believe in a slower life, where acceptance and love are the norm, and where we can build a better world bit by bit. Since my first blog in 2009, I've tried to put into words what is difficult and elusive to understand, humanizing what has previously been taboo. Motherhood is a patchwork of such processes. On my blog and Instagram (@amongthemeadows), you'll find reflections on my life, embracing the ups and downs, and finding beauty in everyday moments in the tranquil meadows of Norway. Let's spread maternal love and make the world a more peaceful and better place together.

Siden sist

Siden sist

Det ligger noen uferdige innlegg i kladden min. I god tro har jeg begynt å skrive, også i håp om at “nå er skriveflyten omsider kommet tilbake”. Men den har ikke det. Og det er ikke fordi jeg ikke ønsker å skrive, for det gjør jeg alltid. Skriving er en enormt stor del av mitt sjeleliv. Behovet for å uttrykke seg, og behovet for å formidle, er en så viktig del av den jeg er. Og da er det så vanskelig å akseptere de tørre periodene. De periodene hvor det bare ikke virker som at kreativiteten noen sinne vil komme tilbake. Og akkurat nå har den vært borte så lenge. Faktisk siden jeg ble gravid.

Men så kommer “tilfeldigheten” inn i bildet. Kreativiteten er jo egentlig ikke svunnet hen. Den står på stedet hvil, fordi jeg har vært så dårlig. Siden i vår, har jeg vært så omtåket og sliten. Og kroppen har ikke hatt en normaltilstand. Eller, den nye normaltilstanden har vært trøtthet, hodepine, uvelhet, rygg- og bekkensmerter, og varierende humør. Og på samme måte som jeg har satt skrivingen på pause, har kjøkkenhagen stått stille uten luking og vanning, blomsterbed i hagen har dødd, hagemøblene står fortsatt ute, klesvasken hoper seg opp raskere enn vi greier å vaske, det sosiale livet er minimalt, og jeg har ikke vært i jobb siden slutten av august.

Ja, man kan si at begrepet “hvile” aldri har hatt så stor del av livet mitt som nå. Vi er i november, og jeg har vært nødt til å akseptere at tilstanden min ikke kommer til å endre seg før barnet blir født. Ikke før i starten av januar. Og terminen nærmer seg med små, stødige skritt. Magen vokser, og aktiviteten i magen blir stadig vanskeligere å overse. Man kan si at kreativitet må skapes, men det er ikke mat for kreativ skriving å ligge på sofaen for å finne ut av hva man kan fylle timene med, fordi man ikke kan gå turer eller gjøre noen særlige løft.

For en liten tid siden, satt jeg og redigerte bilder og oppdaget at jeg omtrent ikke har tatt bilder siden sommerferien. Og det var da det slo meg hvor tåkete jeg har vært. Nå forsøker jeg å motivere meg selv til å tenke at det kanskje ikke er så dumt hvis jeg greier å fange hverdagsøyeblikk, siden denne tiden vil være siste gang i Millers liv hvor han har oss for seg selv. Jeg tenker.

I mellom kan du se noen bilder av tiden fra sommeren og frem til nå, her (trykk på bildene for å gjøre dem større):

33+1

33+1

Graviditet er ikke en sykdom, men...

Graviditet er ikke en sykdom, men...