Stueinspirasjon

Om kvelden, når kosebuksa har kommet på, når tekoppen er fast inventar i håndflaten, når H har funnet roen i sofakroken med Dr.Who, og kveldens yoghurt med diverse frukter er inntatt; hvor dagens, morgendagens og neste ukes bekymringer skrinlegges enn så lenge og man har fri til å tenke på alt det fine en har foran seg.. da kommer inspirasjonen skyllende over meg som springflo under fullmåne. Pinterest blir ens beste venn under slike kreative krumspring. Her kan man nemlig planlegge og sanke ideer til det nye hjemmet.0c847f57c73e827f1f152aca73c2f9c7 Jeg er glad i hvite, lyse flater, masse vinduer og lys. Men jeg liker å bryte opp den lyse basen med konstraster og små fargeelementer som lett kan byttes ut etter humør og sesong. 2f936dcc758becf31fff1b513f033626 Jeg har dessuten en stor forkjærlighet for å blande elementer fra ulike epoker, men ønsker å beholde rene linjer og et enkelt uttrykk i basen. Enten i form av møbler eller veggpryd. Detaljene ligger i nipset. 345aebc69e1b7fe8229c29e87dbdc91e Man kan forandre uttrykket til et helt rom ved å bytte ut noen farger. Dessuten synes jeg den beste fasen å hente bruktmøbler fra er første halvdel av 1900. Stort sett det meste som ble produsert er i god stand og svært godt vedlikeholdt. Og hvert tiår har sin særegne stil. aff16b445290a11db2a3c0712dbd4cda Samtidig synes jeg den moderne, nordiske stilen har mye fint for seg. Mye i form av minimalisme. Men jeg er ingen minimalist selv. Jeg heller nok mer mot maksimalisme, selv om de rene linjene gjør det grunnleggende ryddig å fokusere på detaljer. 02fb1a543f5ed033fa558c114e8ad8aa Jeg kommer nok til å bruke mye tid på å gjøre hjemmet unikt. Jeg foretrekker at eiendelene forteller en historie. Enten om hvordan vi kjøpte det, fant det, arvet det, kranglet oss til å få viljen vår, fra en reise eller en kortere tur. Kanskje fikk vi det i gave? Kanskje lagde vi det sammen? Uansett forhistorie setter jeg pris på at det er gode minner hvor enn jeg snur meg. Det er vanskelig å få et slikt forhold til interiøret når du handler alt på Bohus eller Kremmerhuset. 5012f74c2aad2e7790550bc6f39ae6d6 Jeg synes butikker som Bohus, Skeidar og andre møbelkjeder selger utrolig mye glorete og kjedelige ting som er alt for dyre i forhold til kvalitet. Dessuten ligger det mye personlighet i å finne en stil som forteller noe om deg selv. Men for all del; noe fint finner man jo der og! Før likte jeg å ha alt hvitt og var hekta på chabby chic. Nå vil jeg nesten kaste opp av å se gamle bilder fra leiligheten jeg bodde i før, og er glad for at jeg har modnet litt mer og "funnet meg selv" i interiøret. Men så forandrer man seg med tiden. Jeg tenker likevel at enkelte ting vil henge ved. For meg er nok 1960 tallet og rockrevolusjonen det som vil prege stilen min i mange år fremover. Jeg har vært fascinert av den tiden siden barnsbein og tror nok det vil vedvare en stund til. af3cc8aebb54d395708c8b54ef021bbb Jeg har en liten overtalelsesjobb med å få lov til å henge opp bandbilder på veggen, for Håvard synes det kan være litt "harry". Jeg er derimot av den formening om at det finnes en gylden middelvei og at det kan gjøres stilfullt og rent! 0ed5dcce6ccf047158dfb2f342fa52d5 09bd5b87653af2cd649653467f14631f 417a9b9dbce3cd943c38296e90ed688b Uansett så vil nok gjenbruk være hovedfokuset. Det er så mye kult å finne overalt. Vi har allerede et spisebord i teak stående i kjelleren til svigers, og jeg har noen stuestoler lagret både i garasjen vår og garasjen til mamma og pappa i nord. Jeg kunne ønske vi allerede var flyttet inn så jeg kunne mikset og trikset med interiøret. Beklageligvis er det enda noen måender igjen, men på den positive siden fikk jeg en melding nettopp der det stod at taket på huset har begynt å komme opp! Hurra! All fremgang er god fremgang!

Hvilket interiør liker du? Er du glad i gjenbruk, eller kjøper du det meste nytt?