A Beautiful Living

Welcome to A Beautiful Living! 🌿 I'm a mother of two, wife, historian, and communicator, living in Norway in an old farmhouse from 1870. Here, I celebrate slow living, rural life, and the journey of matrescence. Like any ordinary person, I'm trying to find meaning in everything. In a restless world where we need love, community, and connection more than ever before, I share about what's closest to my heart: the many nuances of motherhood and the experience of becoming and being a mother. I believe in a slower life, where acceptance and love are the norm, and where we can build a better world bit by bit. Since my first blog in 2009, I've tried to put into words what is difficult and elusive to understand, humanizing what has previously been taboo. Motherhood is a patchwork of such processes. On my blog and Instagram (@amongthemeadows), you'll find reflections on my life, embracing the ups and downs, and finding beauty in everyday moments in the tranquil meadows of Norway. Let's spread maternal love and make the world a more peaceful and better place together.

Middagsplanlegging.

_DSC1764 Siden i fjor høst har vi handlet inn ca en dag i uka, til hele uka. Det eliminerer ikke bare ekstra stress i forhold til middagsplanlegging, men det har vært veldig økonomisk lønnsomt for oss. Vi prøver å holde oss til middager som ikke innebærer veldig mye arbeid i hverdagen for så å skeie litt ekstra ut i helgene når vi skal kose oss. Siden jeg reagerer på kornprodukter og mat med mye melk og fløte i er dette noe vi prøver å styre unna så mye som mulig i hverdagen. Denne uka (minus i går, som var andre påskedag), ser ut slik:

Tirsdag: Kyllingwok. Onsdag: Laks med pesto og grønnsaker. Torsdag: Fiskekarbonader, remulade og grønnsaker. Fredag: Beef stir-fry med brokkoli, sopp og ris. Lørdag: Biff med søtpotetfries. Søndag: Lammelår, rødvinssaus, grønnsaker og poteter (restene blir brukt til middag på mandag).

20150116-_DSC1609 Vi prøver helst å få inn to dager med fisk, så rene råvarer som mulig, minst mulig sukker og fokuserer på å få i oss mye grønt, gode proteinkilder og sunne fettsyrer fra både fisk, avocado og olivenolje. Det er også viktig for meg at maten er hjemmelaget og at vi vet hva maten inneholder. Personlig synes jeg ordet "sunn" er oppbrukt, men jeg elsker mat med mye god og viktig næring. Dessuten blir jeg veldig glad når jeg ser kassalappen på butikken. Spesielt Håvard, som er den "gjerrige" av oss to. Mat trenger absolutt ikke være dyrt når man planlegger godt! Planlegging blir også veldig gøy når man ser hvor mye man sparer inn.

Ellers har jeg lært meg mange småtriks som er økonomisk lønnsomme og smarte ift hverdagsmiddager. Men dette kan jeg ta i et eget innlegg!

Praha dag 1.

Andre påskedag.