ANBEFALING: ULLKULETEPPER

Som historie- og sosiologistudent har jeg lest min andel linjer om kapitalismen og dens ringvirkninger på verden. Vi hører ofte politikere rope og skrike om kapitalismens ondskap, når den originalt sett bare var en teori om verdiskapning. Men det finnes nyttige måter å skape profitt på. Verden er nyansert og fargerik og jeg heier frem bedrifter som er med på å bygge opp mennesker med et sterkt etiske grunnlag. Jeg heier på den kapitalismen som bidrar til miljø, dyre- og menneskeverd og innebærer en produksjon som skaper gode, trygge arbeidsplasser og arbeidsforhold. Og da gjerne for folk som ikke har vunnet lotteriet og lever i verdens rikeste og tryggeste land. Vi glemmer ofte at det finnes bedrifter som bruker profitt og verdiskapning til noe positivt for menneskeheten. The Body Shop og Toms er bare noen av disse foretakene, men det finnes også flere som bør komme frem i lyset:  UllKuleTeppe er et firma som produserer håndlagde ulltepper i 100% ull. Produksjonen foregår i Nepal, av kvinner som i utgangspunktet ikke har hatt forutsetningene på sin side. Paradokset har ligget der at de ikke har hatt muligheten til å fullføre utdannelsen fordi de måtte hjelpe å forsørge familien. Når de har blitt voksne og må forsørge egne barn er jobbmulighetene snevre fordi de ikke har noen form for utdannelse. Det er her UllKuleTeppe kommer inn i bildet. Gjennom UllKuleTeppe har de fått en jobb de kan forsørge familien gjennom, såvel som mulighet til å bære stolthet gjennom godt håndverk. 

Rektangel Flerfarget UllKuleTeppe (6)

 

Teppene som produseres lages alle for hånd, og du kan bestille skreddersydde etter dine egne ønsker og behov såvel som allerede ferdiglagde modeller. Det er 65 ulike farger å velge mellom, og formene på teppene spenner seg fra runde til rektangulære. Personlig er min favoritt de runde teppene i naturfarge:

 

Rundt Teppe

Det har også vært stillt spørsmål om hvorvidt kvaliteten på disse teppene er like bra som HAYs Pinocchiotepper. Svaret er ja, da disse teppene som sagt er håndlagde er kvaliteten minst like gode. Om ikke bedre. I tillegg til at du kan bestemme uttrykket selv. Skulle det likevel hende at kvaliteten ikke når mål kan du enkelt sende teppene tilbake for full refusjon.

Rundt Teppe (5)

Teppene befinner seg allerede i mange norske og utenlandske hjem, og inspirasjon til de mange ulike teppene finner du her.

Skjermbilde 2015-09-02 kl. 13.31.40

Videre har menneskene bak UllKuleTeppe lagd en video om bakgrunn og produksjon av teppene. Ta gjerne en titt.

Ved kjøp av et ullkuleteppe vil du støtte et helt samfunn i Nepal såvel som du pynter opp hjemmet ditt. Når jeg handler liker jeg best å vite at pengene går gjennom et system som støtter mennesker og bidrar til solidaritet. Og det er en betryggelse å vite at bedrifter som UllKuleTeppe gir familier i Nepal en inntekt som er 2-3 ganger høyere enn en nepalsk gjennomsnittslønn. Kanskje også helst i disse dager hvor jordskjelvet i Nepal kostet så mange mennesker både liv og eiendeler, vil du gjøre en innsats for disse menneskene ved å handle. Skal du kjøpe nytt gulvteppe vil jeg anbefale deg UllKuleTeppe på det varmeste. Støtt oppunder menneskeverd og skaff deg et produkt som varer et helt liv. Mitt neste teppekjøp vil være et naturfarget ullkuleteppe! <3

 

//Skrevet i samarbeid med UllKuleTeppe.com//.