HADELAND GLASSVERK

_DSC0671  

Denne lørdagen kjørte vi tidlig til Hadeland Glassverk for å, egentlig ikke gjøre noe spesielt. Bare ha litt avveksling og gjøre noe hyggelig sammen. Dette er også noe av det koseligste jeg vet om, og kunne sikkert tilbrakt annenhver helg her.

 

_DSC0674

Vi startet oppholdet på verdens koseligste bakeri, hvor vi drakk kaffe og spiste nystekte kanelsnurrer.

_DSC0681

_DSC0659

_DSC0666

Da vi kom hadde Barnas Turlag fra DNT og Barnas Bondelag arrangement med bål, ansiktsmaling, leker og gårdsdyr. Mye liv og røre overalt og veldig trivelig. Det var ikke bare gøy for barna og hilse på husdyrene. Balder fant mye glede i å egle til lek med eselet og sauene.

_DSC0685

_DSC0688Jeg har vært her flere ganger i året, de siste fem årene, etter at en nær venninne av meg fra Hønefoss tok meg med. Etter det ble det ikke ordentlig høstfølelse eller julefølelse uten å være innom her. Det sitter mye sjarm og i historie i veggene på disse trehusene og på fabrikken som har vært i drift siden 1765.

_DSC0694Jeg må innrømme det var litt gøy for meg også å hilse på husdyrene. Jeg er så utrolig glad i alle dyr og det er alt for lenge siden jeg klappet en kalv eller matet en sau med friskt gress. Jeg brukte nok mer tid rundt innhengingen enn i butikkene, til en forandring.

_DSC0700Jeg drømmer om å ha så stor hage at jeg kan ha et hønsehus. Det hadde vært luksus å kunne hente ferske egg fra lykkelige høner. Også har jeg i tillegg stor tro på at det er godt for kropp og sjel å omgås dyr jevnlig. Og tror at for barn er det en fin kilde til å lære ansvar og omsorg.

_DSC0717Lurer på hva det er som gjør at vi mennesker blir så knyttet til disse skapningene. Men fint er det.

_DSC0704

_DSC0708

_DSC0711

Denne kalven (som også heter Balder), syntes det var veldig godt å bli pjusket bak øret.

_DSC0714Det gjorde eselkalven også. Balder prøvde å få han med på lek, men det var ikke så lett.

_DSC0727Vi forlot uten en eneste pose i hånden. Det er kanskje første gangen for min del. Men det er veldig koselig å bare vindusshoppe og hente litt ideer. Vi skal jo tilbake igjen for å handle julegaver, og det blir ikke jul uten hest og kjærre, julelys og pepperkakelandsby. Og ja, la oss ikke glemme en enorm fabrikkjeller med juelutstilling!

_DSC0732

_DSC0734Akkurat nå står fargene i brann på trærne overalt hvor enn du snur deg, og det er så innmari vakkert. Og fint både inne og ute på glassverket om dagene.

_DSC0736

 

Nå begynner jula å komme ut i butikkene for full guffe. Vi syntes det var å dra det en smule langt da vi trodde de spillte Jussi Björling med "O Helga Natt", men det var bare Pavarotti. Og det var ikke en julesang. Jeg begynte likevel og se for meg hvor disse søte nissene kan komme til å bo i løpet av desember. Hint: hos meg. 

_DSC0749

I tradisjon tro, formiddagstur til Hadeland Glassverk, avsluttet vi besøket på Oldemors Karjol, som ligger like ved. Et av stedene min kjære venninne introduserte meg for. Stedet hvor de serverer pølser etter Eyvind Hellstrøms oppskrift (jeg er i overkant glad i Hellstrøm), og verdens største porsjoner med tilslørte bondepiker. Og all maten er kortreist, lokalprodusert og sesongbasert. Det perfekte stoppestedet etter en lang vandretur ved Ransfjorden.

_DSC0754

 

Jeg anbefaler besøk til glassverket hele året, men særlig til advendt. Ta en titt her på facebook for informasjon om kommende arrangementer.