Vietnaminspirert suppe

 Sist uke lagde jeg denne suppa helt på slump. Inspirert etter den vietnamesiske suppa "Pho", som jeg har hatt lyst til å smake helt siden jeg så Gordon Ramsay reise gjennom Vietnam og (arrogant som han var), trodde at han skulle mestre all vietnamesisk cuisine på under en uke. Vel, jeg på min side er litt mer ydmyk. Jeg tenkte i utgangspunktet på Pho, men endte opp med en pho-inspirert suppe istedet. Pho tar ganske lang tid å lage helt autentisk (flere dager, gjerne), og jeg brukte under en halvtime på denne. Denne suppa forutsetter at du har kraft i bakhånd. I det minste en god fond eller den beste buljongen du får kjøpt på butikken (men hjemmelaget kraft trumfer alltid).

_dsc0882

(Og alltid husk: jeg har sjelden nøyaktige måleenheter når jeg kokkelerer. Jeg lager mat på magefølelse stort sett hele tiden). 

Ingredienser:

Storfekjøtt (stekt medium rare i panna og deretter kuttet i strimler) Vårløk Løk Koriander Chilli Hvitløk Ingefær Squash i strimler (kan sløyfes. brukte bare for å få litt mer fiber i maten) Risnudler Sriracha saus Fiskesaus Soya ca 1ss sweet schilli

Grønnsakene kuttes i staver, chilli i strimler og ingefær og hvitløk finkuttes. Alt legges i en dyp tallerken/bolle. Stek biff og kutt den i strimler. Legg i bollen sammen med grønnsakene. Jeg blandet vann, og kraft som jeg ga et oppkok sammen med sriracha, fiskesaus, soya og sweet chilli og hadde nudlene i. Disse trenger bare å koke ca 1 min. Ta nudlene ut av vannet, legg dem i bollen. Hell deretter kraften over. Ha så mye koriander du ønsker som topping (jeg drukner helst maten i koriander).

Værsågod.