Melankolisk lykke på en lørdag

_DSC0479 Jeg måtte slå opp ordet "melankoli" før jeg postet dette innlegget. Setningen "Melankoli, dyp form for depresjon kjennetegnet ved tap av interesse for eller glede ved de fleste eller alle aktiviteter, og manglende evne til å kunne reagere med positive følelser selv når det skjer noe hyggelig (reaktivitetstap).", var noe misledende i forhold til tittelen til dette innlegget. Men i dag er en sådan dag hvor man ikke interesserer seg eller gleder seg over de aktivitetene man vanligvis har på en lørdag. Det betyr likevel ikke at vi er deprimerte. Ånei, vi har det utrolig fint. Men vi tar alt ekstra langsomt i dag. Vi sov akkurat så lenge vi ville, spiste så sakte som vi trengte for å starte motoren, drakk sakte kaffe og bruker lang tid på alt vi gjør. Ingen av oss vil bevege seg utenfor huset eller tomtegrensa i dag. H brygger øl, sakte. Og jeg vasker huset.  Enda saktere, med mange pauser innimellom. Vi har få ting på gjøremålslista, og i dag finner jeg lykken i å ikke gjøre det jeg vanligvis elsker; byvandring, kafébesøk og se på mennesker. Det har jeg gjort hele uka. Nå trekker jeg meg inn i mitt lille skall og er tilstede i min egen lille boble. Og kun for meg selv. Mindfullness, lange åndedrag, barfot på gulvet og med vinduer åpne så jeg kan kjenne brisen inn i huset. Og det er det jeg velger å kalle melankolsk lykke.