A Beautiful Living

Welcome to A Beautiful Living! 🌿 I'm a mother of two, wife, historian, and communicator, living in Norway in an old farmhouse from 1870. Here, I celebrate slow living, rural life, and the journey of matrescence. Like any ordinary person, I'm trying to find meaning in everything. In a restless world where we need love, community, and connection more than ever before, I share about what's closest to my heart: the many nuances of motherhood and the experience of becoming and being a mother. I believe in a slower life, where acceptance and love are the norm, and where we can build a better world bit by bit. Since my first blog in 2009, I've tried to put into words what is difficult and elusive to understand, humanizing what has previously been taboo. Motherhood is a patchwork of such processes. On my blog and Instagram (@amongthemeadows), you'll find reflections on my life, embracing the ups and downs, and finding beauty in everyday moments in the tranquil meadows of Norway. Let's spread maternal love and make the world a more peaceful and better place together.

Hageprat

Hageprat

Bakgården vår har vært i en evigvarende prosess siden vi flyttet inn her for to år siden. Det begynte med at vi ba utbygger om å la en flekk være uten gressplen, slik at vi kunne legge heller. Noe H og svigerfar gjorde i løpet av høsten. Våren 2016 satte de opp en levegg som skilte hagen mellom naboen bak og på høyresiden av huset. På den måten fikk vi en avskjermet plass hvor vi kunne slappe av uten så mange mennesker rundt oss. Ved å gjøre det selv sparte vi også en god del penger, kontra å kjøpe ferdige levegger og/eller be utbyggerne om å gjøre det for oss. Nabolaget vårt er et typsik nybygd, prosjektert nabolag der alle husene står tett i tett. Det er ikke mitt førstevalg å bo så nært på andre, men planen er heller ikke at vi skal bo her til vi er gamle. I mellomtiden får vi skape oss et hjem vi trives i, ved hjelp av tid, planlegging og litt billigere løsninger. 

Vårt siste prosjekt var dette opphøyde steinbedet, som skulle skjule (det litt mindre pene) mellomrommet mellom bakken vår og naboens grusvei på baksiden. Alt har vi fått til på billigst mulig måte, med de billigste steinene vi fant på Montér, med torv og kompost fra de andre stedene i hagen vi har gravd, og busker vi fikk på tilbud på Plantasjen. Planen var at jeg skulle skrive hva disse to busktypene heter, men jeg er som vanlig helt håpløs på navn. Så hvis noen vet hva de heter, skriv det i kommentarfeltet. Disse skal trives i skygge og samtidig vokse seg ganske kraftige. Noe vi håper også kan ta bort noe av innsynet. 

EDIT: buskene heter brudespirea og bjørkebladspirea!

Omsider har vi lagt en plan for hvordan vi skal ha det her bak. Men i mellomtiden har jeg satt disse kafémøblene, som jeg kjøpte brukt i fjor, for å ha et sted å sitte. Nå har vi bestemt oss for trillebord og loungemøbler som vi skal gå til anskaffelse av etterhvert. Men slike ting koster litt og krever planlegging. Derfor er det viktig at vi tar en ting av gangen. Men jeg hadde litt mer hastverk med å kvitte meg med paller og bambusmøblene som stod her tidligere, da jeg så at de ikke kom til å tåle været. Dessuten føler jeg at jeg har vokst fra pallemøbler, og vil heller ha noe som tåler å stå under presenning og ser fine ut neste sesong. Der har både jeg og H vært veldig enige. 

Der vi ikke er helt enstemmig er om hvorvidt vi synes disse bordene er fine. Jeg liker dem på grunn av løveføttene, mens H synes bordplatene er grusomme. Jeg er på aktiv leting etter marmorplater som passer til bordbeina. 

Ved siden av takrenna har vi plantet en klatrehortensia, som jeg omsider håper skal ta over leveggen mellom oss og naboen. Jeg søker veldig etter hageinspirasjon fra britene, da de er mestre på klatreroser, klatrevillvin og klatrehortensiaer. Per nå er Pinterestkontoen min stappfull av bilder fra den britiske landsbygda. 

I løpet av våren har jeg hamstret inn stemorsblomster, petuniaer og og begonia på salg hos diverse gartnere. Jeg har kjøpt de plantene som har sett litt slitne ut, men som jeg har plantet, gjødslet og latt stå en stund for å slå rot. Nå har alle blomstret og stortrives, og vi har fått fine planter for en billig penge. 

Og innimellom plukker jeg selvfølgelig i grøftekantene og pynter opp bord og terasser. I går kjørte vi forbi en dame som hadde stoppet bilen i grøftekanten for å plukke rødkløver. Da kunne jeg smile og si "Ser du? Det er ikke bare jeg som gjør sånn!". 

Spesielt fint er det å ha et sted man bare kan slippe ut Balder, slik at han kan ligge å slappe av utendørs uten å være bundet fast til et bånd. Jeg liker ikke båndtvang, selv om jeg forstår hvor nødvendig det er. 

Det neste prosjektet er å gjøre noe med den nakne veggen, som jeg synes drar ned helhetsinntrykket av hagen bak. Ikke er jeg spesielt glad for at husene er så mørke, men det får vi ikke gjort noe med. Så vi har bestemt oss for å sette opp et espalier med en kaprifol og en tuja (brabant) som skal få lov til å vokse opp langs siden. På den måten får vi mer liv i bakgården uten at den sluker opp bakkeplanet. 

Hva slow living er, og hvorfor jeg mener alle burde kunne det

Hva slow living er, og hvorfor jeg mener alle burde kunne det

Vi skal ikkje sove bort sumarnatta