In the garden: New greenhouse

Denne midtsommerhelga har livet gått sakte, men travelt på samme tid. Vi har likevel prøvd å ta tiden til hjelp og finne roen. Noe vi har gjort ved å jobbe i hagen, bade på et tjern i skogen og feiret St.Hans ved å dra ut å spise. I morgen reiser jeg til Öland. Og jeg gleder meg så til å oppdage en ny del av Sverige. 

This midsummer weekend has been a busy, but still a slow weekend. We've been trying to find some calm by working in our garden, bathing in a lake in the forest and then celebrated midsummer by going out on a date night. Tomorrow I'm travelling to Öland, and I'm so looking forward to experience a new part of Sweden. 

Jeg har lenge drømt om å bo på landet. Dyrke min egen mat, ha en hønsegård som kan forsyne oss med de eggene vi trenger, og ha en hage som er full av frukt, bær, urter og grønnsaker. Akkurat nå bor vi i et veldig tett nabolag og jeg har ikke all verdens med muligheter til å utfolde meg. Men jeg gjør så mye ut av den lille plassen vi har. Enn så lenge. Drivhuset vi kjøpte i våres kom opp i dag, og er på litt under tre kvadratmeter. 

I've always dreamt about living on the countryside. Have a little farm of my own. Grow my own food, have some chickens that could supply us with all the eggs we need. Have a garden filled with herbs, berries, fruits and vegetables. Right now we live in a very crowded place, and the dream of a little farmhouse is not within reach - yet. But until we get the chance to find our dream home, I try to do the best out of the little garden space we have. Today we build this mini-greenhouse which is just below three square meters. 

_DSC5862.jpg

Her inne har alle grønnsaksplantene mine fått tilhold. Og jeg håper de kommer til å trives, vokse og gro. 

All my plants have gotten a new home, and I really hope they will love it in there. 

Jeg er på ingen måte en født gartner, og jeg lar prosessen være min største læremester. I fjor fikk jeg ikke squash i det hele tatt, mens i år får jeg squash på alle plantene mine. Jeg vet ikke hva jeg har lært, men noe er det. 

Im not in any way born a perfect gardener. I tend to let the process of gardening be my teacher. Last year I didn't get squash at all, but this year all my plants are producing. I really don't know what I have learned, but I sure have learned something. 

Både i år, som i fjor, har jeg grodd sukkererter. I fjor fikk vi flere enn vi kunne spise. Jeg tror dette året blir like bra. Noe som er kjempefint, for jeg elsker å gi bort til de jeg er glad i. 

This year, just like last year - I have grown sweet peas. And last year I got more than we could eat. I think we will get just as much this year. Which is fun, because I love to give away some to the people I love. 

Også er det rosene mine. Å, så glad jeg er i dem og det i de gjør med hagen. Jeg forstår dem ikke, men jeg elsker dem. Og jeg elsker at de trives så godt i blomsterbedet. De vokser så fort, og nå trenger vi et espalier til å binde dem opp. 

And there's my roses. Oh, how I love them. I do not understand them, but I love them. And I love that they love it in the rose bed. They are climbing so fast, and now we need a trellis to bind them up. 

I det siste har jeg prøvd veldig å finne roen ved å ta kveldsbad nesten hver dag, og slippe litt på bekymringer og alt som fyller hodet. Og det har ikke vært like lett, og jeg har ikke alltid lyktes så godt. Men nå skal jeg koble ut hodet for en hel uke med helt andre ting. Og jeg gleder meg. 

These last few weeks I have really tried to find some calm by taking daily night baths, let go of worries and everything that fills my head. And it hasn't been easy, and I haven't always succeeded. But tomorrow I'm gonna disconnect for a week. And I can't wait.